Hlavní obsah

Koller doma nezvládá jen kojení

PRAHA

Na jaře děsil obrany slavných klubů. Prosadil se i proti fotbalistům madridského Realu. Ale karta se obrátila. Jan Koller i Borussia Dortmund, za kterou hraje, zažívají neradostné chvíle. "Nejhorší, jaké v Německu pamatuju. V klubu panuje obrovské zklamání," přiznává Koller.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Koller na tréninku reprezentace.

Článek

Podobně jako jeho spoluhráč Tomáš Rosický rád zmizel na reprezentační sraz. Ví ale, že v klubu ještě přijdou na přetřes nepříjemnosti. Po neúspěchu v kvalifikaci Ligy mistrů s Bruggami se mluví o dvacetiprocentním snížení platu hráčům. A také o výprodeji. Ani jedno se hráčům moc nelíbí.

Na hony fotbalové pohodě je však vzdáleno dortmundské mužstvo. I v bundeslize nešlape. Vyčítá někdo Kollerovi, že zahazuje šance? "Ani se do nich nedostávám, nejde to celému týmu," kroutí hlavou. "Ligu mistrů jsme si ale vlastně prohráli už dřív, stačilo na konci minulého ročníku bundesligy porazit sestupující Chotěbuz..." vrací se ke zbytečné bodové ztrátě, jež klub odsoudila k tomu, že musel do kvalifikace.

Až po reprezentační pauze se bude řešit problém s penězi. "Kdyby souhlasili všichni, asi bych na to také přistoupil," přemítá Koller o alternativě, která se mu ale nezdá příliš pravděpodobná.

Doma je pohoda

Při hráčské schůzi se podle něj hráči na ničem podstatném neshodli. "Klub asi bude jednat s každým individuálně, ale bez souhlasu druhé strany smlouvy měnit nemůže," líčí Koller.

Mluví se o možném prodeji Rosického. Co Koller a odchod? "V Dortmundu jsem vcelku spokojen. Teď už se nic nestihne, klub má v tomhle směru do zimního přestupního termínu čas."

Co dál? "Nezbývá nám, než jet dál. Klub sice přišel o peníze z Ligy mistrů, ale pořád je o co hrát. Bundesliga, německý pohár i Pohár UEFA," vypočítává, přesto s úlevou vyrazil na reprezentační desetidenní akci, která může národní tým výrazně přiblížit postupu na ME. "Před Běloruskem se nesmíme nechat nějak ukolébat, umějí být nepříjemní," varuje.

Radosti si užívá hlavně doma. "To se pořádně nedá popsat, velká pohoda," říká ke stále ještě čerstvým pocitům v roli otce dcerky Hedviky. "Z rodičovských povinností zvládám všechno s výjimkou kojení," opakuje se smíchem.

Reklama

Související témata: