Hlavní obsah

Rada byl spokojen s výsledkem, méně už s nerozehraností

Těžkou prověrku s kvalitním soupeřem mají za sebou na úvod roku čeští fotbalisté. Přestože je Maroko chvílemi přehrávalo, byl trenér Petr Rada se zápasem spokojen. Mínil, že remíza 0:0 je spravedlivá a odpovídá průběhu utkání. Méně spokojen byl jen s prvním poločasem, kdy vázla souhra dopředu i dozadu.

Článek

"Soupeř hrál skutečně velmi dobře a naše souhra zvlášť před poločasem nebyla ideální. Chyběla nám odvaha, trochu nám scházel na pravé straně Sionko, který nemohl hrát kvůli bolesti třísel. Po změně rozestavení a s příchodem nových hráčů se to hodně zlepšilo, škoda jen té šance po změně stran," připomněl Bednářovo břevno, ale současně přiznal, že i soupeř měl řadu možností.

Bylo prý vidět, že řada fotbalistů ještě není rozehraná. "Především hráči, kteří jsou v přípravném období, nehráli v ideální pohodě, ale to při těchto únorových zápasech bývá obvyklé," uvedl trenér.

Radu muselo nemile překvapit, v jaké formě se prezentoval Marek Matějovský. "Je znát, že nehraje, ale na základě jednoho utkání nad ním určitě nebudeme lámat hůl. Budeme ho dále sledovat," dodal na adresu fotbalisty, od něhož si hodně sliboval.

Na další experimenty ovšem není čas, již na přelomu března a dubna čeká národní celek kvalifikace mistrovství světa 2010 ve Slovinsku a proti Slovensku. „Byla to kvalitní prověrka. Víme, na čem musíme do nejbližších kvalifikačních zápasů nejvíc zapracovat,“ uzavřel Rada.

Reklama

Související témata: