Hlavní obsah

Sedmnáctka na úvod závěrečné kvalifikace vyhrála 3:0

LA NUNCIA

Čeští fotbaloví reprezentanti do 17 let ve čtvrtek vyhráli v kvalifikaci na evropský šampionát nad Kazachstánem 3:0. Ve druhém utkání skupiny pouze remizovali domácí Španělé s Belgií 2:2, přestože vedli v utkání o dvě branky.

Článek

Trenér Josef Pešice byl se vstupem do turnaje i předvedenou hrou především v prvním poločasu spokojený. "Hráči hráli chytře, organizovaně, prakticky jsme nepůjčili soupeři míč. A třemi góly zápas do přestávky rozhodli. Po změně stran už to ale takové nebylo a hráče za druhý poločas pochválit nemohu. Hráli příliš individualisticky, chtěli se ukazovat, chyběl týmový výkon," našel v utkání i negativa Pešice.

Účast ve finálovém turnaji ME si zajistí pouze vítěz této čtyřčlenné skupiny. České mladíky čeká v sobotu Belgie, v úterý pak domácí Španělsko. "O kvalitách Belgie víme, hráli jsme s ní na Syrenka Cupu. A to, že dokázala proti Španělsku dohnat dvoubrankovou ztrátu, svědčí o jejích kvalitách i o tom, že po tomhle výsledku bude hrát na postup. Převedla výborný výkon, bude hodně nebezpečná," řekl Pešice k nejbližšímu zápasu.

Kvalifikační skupina ME fotbalistů do 17 let:
Česko - Kazachstán 3:0 (3:0)
Branky: Kadlec 2, Polom.
Sestava Česka: Vavruška - Přikryl, Krch, Kysela, Polom - Kadeřábek (40. Kurtin), Fantiš, Jirásek, Šustr (50. Jánoš) - Kadlec, Vydra (60. Pilík). Trenér: Pešice.
Španělsko - Belgie 2:2.

Reklama