Hlavní obsah

Lvíčata mají chuť na Bělorusy

Karel Felt

Hned po losu kvalifikační skupiny fotbalového ME do 21 let říkal kouč českých lvíčat Werner Lička, že Bělorusové mohou být černým koněm skupiny... "Moje slova se naplnila. V Borisovu s nimi hrajeme v pátek o první místo ve skupině," podotkl trenér před čtvrtečním odletem do Minsku.

Foto: PRÁVO

Svěřenci kouče Wernera Ličky se odpoledne utkají s běloruskou jednadvacítkou.

Článek

"Do zápasu jdeme sice s respektem k soupeři, ale s touhou vyhrát," odmítl Lička zazdívání a boj o bod. Důvody ofenzívní taktiky jsou jasné... "Ze skupin postoupí deset vítězů a šest nejlepších z druhých míst. Mužstvům z pětičlenných skupin se odečtou body z utkání s posledními celky v tabulce, aby se situace srovnala s týmy, které hrály ve čtyřčlenných skupinách. My jich můžeme takhle ztratit šest, ať to bude Moldavsko nebo Nizozemsko, které také musíme příští týden porazit. Nejlepší týmy podle zůstatku bodů, pak budou nasazeny v baráži a my chceme být mezi nimi, to je jednoznačný cíl," zdůraznil Lička.

Absence se nesmí projevit

V Borisovu budou chybět zranění Kolář, Slepička a Jun. "Samozřejmě, že tak kvalitní hráče postrádáme, ale na druhou stranu jsme se snažili všechny posty zdvojovat, takže kvalitní hráče máme a na našem výkonu se absence zmíněné trojice prostě nesmí projevit. S Junem a Slepičkou jsem ve styku a pokud by se jejich stav zlepšil, povolal bych je na Nizozemsko," dodal trenér.

Sílu Bělorusů vidí především v dobré fyzické kondici, rychlosti, tvrdosti v osobních soubojích a taktické vyspělosti. "Rozhodně se nenechají hned tak něčím otrávit. Nesmíme jim dát prostor a naopak musíme trpělivě hrát svoji hru. Jejich áčko už nemůže postoupit, pozornost soustřeďují na jednadvacítku, která má reálnou šanci hrát dál. Nějaké převratné změny v sestavě nechystám, v hlavě mám tým poskládaný, ale ještě se uvidí," tvrdil Lička.

Před soubojem
Předpokládaná sestava: Laštůvka - Vidlička, Schuster, Koubský, Hrdlička - Kobylík, Plašil, Polák, Trojan - Lička, Svěrkoš.
Utkání se hraje dnes v 17 hodin v Borisovu, což je asi šedesát kilometrů od Minsku. Řídí je německý rozhodčí Weiner. V druhém zápase skupiny Nizozemci hostí Rakušany.
1. Česko550014:115
2. Bělorusko64028:612
3. Rakousko63125:610
4. Nizozemsko50234:92
5. Moldavsko60153:121

Reklama

Související témata: