Hlavní obsah

Svěrkoš se hlásí Radovi, pálí jako Baroš

PRAHA

Již ve čtvrtek oznámí kouč fotbalové reprezentace Petr Rada jména svých vyvolených pro důležitý dvojzápas kvalifikace mistrovství světa 2010. Národní tým nastoupí 28. března ve Slovinsku a 1. dubna pak v Praze přivítá Slovensko. Trenéra může těšit forma útočníků. Baroš se Svěrkošem dávají góly ve svých klubech a Necidovi se daří v úvodu jeho nového ruského angažmá.

Článek

Jako by se žádný z vyhlášených střelců nechtěl vzdát svého místa v sestavě národního týmu. Mladík Tomáš Necid rozhodl před týdnem ruský Superpohár, o víkendu mu svými góly odpověděli Václav Svěrkoš ve Francii a Milan Baroš v Turecku.

Radovi může aspoň pro začátek spadnout velký kámen ze srdce. Nejen kouč reprezentace měl velké obavy, zda Necid bude po přestupu do CSKA Moskva hrát. Ale exslávista si troufá a zatím se šance drží. Pohár UEFA hrát nemůže, ale v základní sestavě pro první ligové kolo nechyběl.

„Tomášovou výhodou může být, že typologicky doplňuje menšího a rychlejšího Vágnera Love. Tahle dvojka mi k sobě dobře pasuje a v CSKA ji určitě vyzkoušejí. Jak jsem Necida poznal, má na to, aby se pak prosadil,“ věří znalec ruské ligy František Komňacký, trenér Jablonce.

Ostravský kanonýr zachraňuje Sochaux

Exostravský Svěrkoš v nominaci na první zápas roku v Maroku chyběl, o to více jako by se teď Radovi hlásil. „Věřím, že se v nominaci reprezentace znovu objevím. Je důležité, abychom ty dva zápasy zvládli,“ řekl útočník pro ČTK.

Svými trefami drží Sochaux nad vodou. Od zimního přestupu dal už pět gólů a francouzský klub si může mnout ruce, že si z Baníku pořídil opravdového žolíka pro bitvu o záchranu. „Sám jsem nečekal, že se chytím tak brzy. Ale padá mi to tam a střelecky se mi daří. Asi mi pomohlo, že jsem po přestupu z Ostravy nemusel dělat žádnou dlouhou přípravu,“ pochvaluje si Svěrkoš.

Rada si tak může vybírat, kým by měl doplnit Baroše. Nejzkušenější reprezentační snajpr totiž pálí v Turecku dál a sedmnáctá trefa je toho nejlepším dokladem. A to má kouč nároďáku k dispozici ještě Fenina s Bednářem.

Brankáři:
Petr Čech - S příchodem kouče Hiddinka získala defenzíva Chelsea zase řád. Gólman tak celkem bez práce uhájil čisté konto proti Manchesteru City (1:0).
Jaroslav Drobný - Pohádka nekončí, Hertha po vítězství 1:0 nad Leverkusenem zůstává lídrem bundesligy. Moc práce kupodivu neměl.
Obránci:
Zdeněk Grygera - Byl hodně aktivní, hrál celý zápas a přispěl k vítězství Juventusu nad Boloní 4:1.
Marek Jankulovski - Hraje v pohodě a mohl si vychutnat hladkou výhru AC Milán v Sieně (5:1).
Michal Kadlec - Z přímého kopu mohl překonat krajana Drobného, branku však netrefil, a tak Leverkusen s Herthou prohrál.
Zdeněk Pospěch - Nehrál zle, FC Kodaň však doma vypadl z role a prohrál 0:2 s Esbjergem.
David Rozehnal - Přišel na hřiště na posledních osm minut, domácímu výbuchu Lazia Řím s Chievem (0:3) už nezabránil.
Tomáš Ujfaluši - V Lize mistrů se zranil, a tak se na vítězný obrat Atlétika v duelu s Villarrealem (3:2) jen díval.
Záložníci:
David Jarolím - Vysloužil si žlutou kartu, Hamburk však podle předpokladů v klidu dokráčel k vítězství nad Chotěbuzí (2:0).
Radoslav Kováč - Jeho West Ham hraje s WBA až v pondělí.
Marek Matějovský - Zahrál si až poslední čtvrthodinku. Readingu se nedaří a prohrál doma s Ipswichem 0:1.
Jaroslav Plašil - Zahrál velmi dobře a Pamplona remizovala na půdě Betisu Sevilla 0:0. Měl dokonce šanci na vítězný gól.
Jan Polák - Hrál celý zápas. Anderlecht oslabený o vyloučeného hráče ztratil v boji o titul a prohrál 1:2 v Mechelenu.
Jan Rajnoch - V Hamburku si zahrál celý zápas, k bodům však předposlední Chotěbuzi nepomohl.
Libor Sionko - Nastoupil do druhé půle a oživil hru, FC Kodaň ovšem stejně podlehl Esbjergu.
Radek Šírl - Hrál celý zápas a jeho Petrohrad začal ruskou ligu cennou remízou 1:1 na hřišti Spartaku Moskva.
Útočníci:
Milan Baroš - Byl hrdinou Galatasaraye při remíze 2:2 v Trabzonu. První gól dal sám a prsty měl i ve druhém. V lize nasázel už 17 branek.
Roman Bednář - West Bromwich nastoupí na půdě West Hamu až v pondělí.
Martin Fenin - Mohl se stát hrdinou, ale z tutovky vytěžil jen břevno. Frankfurt tak remizoval s Hoffenheimem 1:1.
Tomáš Necid - Ruskou ligu začal v základní sestavě CSKA Moskva. Gól nedal, i když šance měl, jeho tým však vyhrál na hřišti Saturnu 3:0.
Václav Svěrkoš - Drží Sochaux nad vodou. Dal pátý gól v sezóně, jeho trefa proti Nancy byla v 78. minutě vítězná (2:1).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články