Hlavní obsah

Suchý: Nominace do reprezentace je pro mě další krůček v kariéře

Premiérové pozvánky do národního mužstva se ve čtvrtek před polednem dočkala opora zadních řad Slavie Praha Marek Suchý. Radostnou zprávu se brzy jednadvacetiletý fotbalista dozvěděl po dopoledním tréninku mistrovského klubu od tiskového mluvčího Ondřeje Zlámala. „Je to pro mě moc příjemné překvapení. Jsem šťastný a moc se na sraz těším,“ řekl pro Sport.cz Suchý.

Článek

Premiérová pozvánka do seniorské reprezentace vás musela potěšit...

Je to pro mě moc příjemné překvapení a zároveň velká čest. Jsem šťastný a moc se na sraz těším. Musím se přiznat, že jsem to vůbec nečekal, o to větší mám radost.

Co pro vás nominace znamená?

Je to pro mě další krok vzhůru. Budu si to moc užívat.

Pozvánka do reprezentace je dalším krokem ve vaší kariéře po úspěchu na MS „20“ a zisku mistrovského titulu.

Je to další stupínek v mé kariéře a určitě ten nejvyšší. Zatím jde vše postupně. Budu se snažit podávat dobré výkony, abych si pozvánku zasloužil i příště. Vše je o poctivé práci.

Kdy jste se tuto radostnou zprávu dozvěděl?

Po dopoledním tréninku přišel náš mluvčí Ondřej Zlámal a řekl mně to. Byl jsem příjemně překvapený a kluci spolu s trenéry mně hned gratulovali. Martin Vaniak dokonce říkal, co mám říkat do novin (úsměv).

Z ligy jsou v nominaci pouze dva hráči Slavie. Vy a Martin Vaniak, co vy na to?

Je vidět, že trenér má z čeho vybírat, hodně kluků hraje v zahraničních soutěžích. Pro mě a pro Martina je to ohodnocení naší práce a důkaz, že se nám teď daří.

Trenér Rada si vás vybral především pro vaši univerzálnost, určitě je velkou výhodou, že můžete nastoupit na více postech...

Jsem připravený hrát v obraně i v záloze a to mají trenéři vždy rádi. V poslední době jsem nastupoval v záloze, ale v obraně se cítím přeci jen lépe.

Vy se netajíte touhou vyzkoušet si zahraniční angažmá, reprezentační pozvánka tomu může jen pomoci...

Určitě je pozvánka do reprezentačního výběru brána jako dobrý kredit, ale nezáleží pouze na tom. Každopádně jsem moc rád, že jsem se do nominace dostal.

Český výběr čeká možná rozhodující dvojzápas o postup na mistrovství světa, vnímáte to také tak?

Kvalifikaci sleduji a teď budu toho všeho součástí. Je třeba udělat dva dobré výsledky a byl bych moc rád, kdybych k tomu mohl přispět. Zápasy proti Slovensku a Slovinsku mohou hodně napovědět o postupujících ze skupiny.

Už víte s kým budete na pokoji?

Zkusím se zeptat Martina Fenina, jestli by neměl volné místečko, ale s kým nakonec budu, zatím nevím.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články