Hlavní obsah

Fotbaloví reprezentanti mají sraz v úterý, ale sejdou se už v pondělí

Sraz fotbalové reprezentace před kvalifikačním dvojzápasem ve Slovinsku a se Slovenskem je oficiálně až v úterý hodinu po poledni, ale národní tým se téměř celý sjede do dejvického hotelu Praha už dnes večer. Důvodem je vyhlášení ankety Fotbalista roku 2008, kterého se z jednadvaceti nominovaných nezúčastní pouze Marek Jankulovski.

Článek

První z dvojice utkání sehrají čeští fotbalisté v sobotu, a tak trenér Petr Rada svolal hráče tradičně na úterý. Přesto mají v hotelu Praha reprezentanti připravené pokoje již v pondělí. "Povinné to není, ale předpokládám, že většina hráčů zůstane," uvedl pro ČTK mluvčí týmu Lukáš Tuček. Podle něj bude bude chybět jen obránce AC Milán Jankulovski, který dorazí až na úterní sraz.

Nebude však jediným absentujícím hráčem z elitní pětice fotbalistů, mezi kterými se rozhodne o vítězi ankety. Podle informací ČTK nedorazí ani záložník Pavel Nedvěd, který už se s reprezentací rozloučil.

Z nominovaných hráčů dosud Radovi nikdo nehlásil zdravotní potíže, a tak by soustředění před možná klíčovými zápasy kvalifikace mistrovství světa měli absolvovat všichni povolaní fotbalisté. Od úterý do čtvrtka budou trénovat na pražském Strahově, v pátek vyrazí do slovinského Mariboru, kde se bude hrát sobotní zápas. Po nedělním návratu se budou fotbalisté připravovat znovu v Praze, zápas proti Slovensku se uskuteční 1. dubna v letenské Axa Areně.

V čele třetí kvalifikační skupiny jsou s devíti body Slováci, o dva body zpět jsou čtyři mužstva včetně České republiky, které zbývá sehrát ještě šest zápasů. Po dvou nejbližších duelech budou mít na jaře svěřenci Petra Rady volno. Na podzim se představí naposledy na půdě soupeře na Slovensku (5. září) a zbylé zápasy sehrají doma: se San Marinem (9. září), Polskem (10. října) a Severním Irskem (14. října).

Reklama

Související témata: