Hlavní obsah

Jednadvacítka se po úmorné cestě už připravuje v Egyptě

ALEXANDRIE

Téměř jedenáct hodin zabral českým reprezentantům do 21 let přesun do Egypta, kde v pátek a v neděli nastoupí ke dvěma zápasům na přípravném turnaji proti juniorským výběrům domácích fotbalistů a Jižní Koreje. "Lvíčata" absolvovala cestu na sever Afriky v noci na středu, odpoledne už svěřenci kouče Jakuba Dovalila mají v plánu první trénink v Alexandrii, kde nastoupí k oběma duelům.

Článek

Z pražské Ruzyně česká výprava odletěla v úterý v půl osmé večer a teprve dnes v půl sedmé ráno se hráči dostali do hotelových postelí, aby alespoň částečně dohnali spánkový deficit. "Bylo to docela náročné, ale dopředu jsme s něčím podobným počítali a byli na to připraveni," řekl vedoucí mužstva Ivo Sekerka.

Co všechno vyplnilo náročný transfer jednadvacítky? Z Prahy musel tým linkou do německého Frankfurtu, odkud následně před jedenáctou hodinou večerní vyrazil do Káhiry. Po bezmála čtyřhodinovém letu jej ještě čekala asi dvouhodinová cesta autobusem do Alexandrie. "Ještě jsme stihli snídani, pak šli hráči spát, aby trochu nabrali síly," uvedl Sekerka.

Fotbalistům mohlo náladu vylepšit egyptské počasí: příjemných dvacet stupňů Celsia a nebe bez mráčku. Na výlet k deset minut vzdáleným plážím si však mladíci musejí nechat zajít chuť.

Pro hráče jednadvacítky nejsou zdlouhavé cesty ničím neobvyklým, protože na rozdíl od seniorské reprezentace nevyužívají služeb leteckých speciálů. Předloni mladí fotbalisté putovali do ukrajinského Záporoží osm hodin, loni na podzim na kvalifikaci do turecké Bursy, kde část cesty vyplnila i plavba trajektem, dokonce jedenáct.

Zatímco hráči dopoledne odpočívali, vedení týmu se v hotelu sešlo s českým koučem a někdejším asistentem jednadvacítky Miroslavem Soukupem, který vede současnou egyptskou dvacítku, pátečního soupeře českého celku. Soukupa tak čeká prestižní duel proti "svým". "Řešili jsme ještě nějaké věci týkající se zápasu samotného a tréninků, aby nedošlo k nějaké kolizi. Také jsme s trenérem mluvili o červnovém tréninkovém kempu Egypta v České republice," řekl Sekerka.

V šest hodin egyptského času budou čeští mladíci poprvé trénovat. Tým je kompletní, nachlazení trápí jen obránce Jakuba Heidenreicha a záložníka Jana Hableho. Ve čtvrtek čeká fotbalisty dvoufázová příprava.

Reklama