Hlavní obsah

Reprezentace odletěla do Slovinska minimálně pro bod

PRAHA

Pátý díl bitvy o postup do Afriky se neúprosně blíží. Fotbalová reprezentace odletěla do Mariboru, kde se v sobotu večer utká v kvalifikaci mistrovství světa 2010 se Slovinskem. Oba soupeři mají po čtyřech kolech shodný zisk sedmi bodů a drží se dva body za vedoucím Slovenskem. Do Jihoafrické republiky postoupí přímo jen vítěz skupiny, druhý tým bude mít naději na baráž.

Článek

Trenér Petr Rada zamířil na palubu leteckého speciálu odhodlaný a o něco klidnější než při poslední reprezentační akci. V únoru těsně před odletem do Maroka onemocněl útočník Fenin a kouč ještě cestou na letiště žhavil telefon, aby do Casablanky narychlo dostal náhradníka Bednáře.

Žádná taková komplikace tentokrát nenastala. Až na kapitána Rosického, který se po dlouhodobém zranění nestihl včas vrátit na hřiště, odletěl národní tým na slovinskou misi kompletní.

„Samozřejmě bych si přál vyhrát ve Slovinsku a pak doma porazit i Slovensko. Musíme však brát v úvahu i kvalitu soupeře. Proto říkám, že jakýkoliv bodový zisk ve Slovinsku pro nás bude úspěchem. Naším cílem je, abychom se domů rozhodně nevraceli s prázdnou,“ opakuje Rada.

V Mariboru bude pěkná vřava

Reprezentanti dobře vědí, že v Mariboru je čeká pěkně horká půda. „Prostředí během utkání bude velmi bouřlivé, ale s tím počítáme. Máme dost zkušených hráčů na to, abychom se s tím vyrovnali,“ ujišťuje obránce Zdeněk Grygera.

„Když dvakrát vyhrajeme, budeme první ve skupině. A to je náš cíl. Pokud neuspějeme, tak se šance na postup zmenší. Na podzim by se nám kvalifikace už těžko doháněla. Šest bodů z nejbližších zápasů by bylo ideálních,“ klade před národní tým nejvyšší cíle zastupující kapitán Tomáš Ujfaluši.

V Mariboru se reprezentace ubytuje v hotelu s legračním názvem Habakuk a v pátek večer si od 18:00 zatrénuje na stadiónu Ljudski Vrt, kde v sobotu ve 20:45 zazní úvodní hvizd portugalského rozhodčího Oliveiry. Na podzim vyhráli Češi v Teplicích díky gólu Sionka 1:0, a tak jim nažhavení Slovinci mají co oplácet.

Reklama

Související témata: