Hlavní obsah

Slovinci si na Čechy věří, povolali bývalého hráče Žiliny Vršiče

PRAHA

Pohyb v kádru slovinské reprezentace, našeho sobotního soupeře v kvalifikaci MS 2010, nekončí. Kouč domácích Matjaž Kek se rozhodl další zdravotní komplikace v týmu vyřešit dodatečnou nominací záložníka rumunské Politechniky Temešvár a bývalého hráče Źiliny Dareho Vršiče. I přes značnou marodku Slovinci pomýšlejí na zisk tří bodů.

Článek

Již na začátku týdne musel trenér domácího výběru Kek povolat Mateje Mavriče a Aleksandra Radosavljeviče. V pátek se pak hlavní muž na lavičce Slovinců rozhodl za nachlazeného Birsu povolat třetí novou tvář. Je jím bývalý středopolař Celje a Žiliny Dare Vršič, jenž je aktuálně členem rumunské Politechniky Temešvár, kde jej ještě nedávno vedl český trenér Dušan Uhrin mladší.

„Cítím se skvěle, jsem ve velmi dobré formě. V posledním kole ligy jsem ale nehrál, protože se mnou trenér příliš nepočítá. Nevím jak se to bude v budoucnu odvíjet,“ přiznal na nogomania.com slovinský středopolař Vršič. „Jsem opravdu rád, že mě donominovali, protože jsem s tím vůbec nepočítal,“ dodal čtyřiadvacetiletý reprezentant.

Otázka složení útoku je u Slovinců podobná jako u českého výběru. Jako má nyní v českém týmu neotřesitelnou pozici v základní sestavě Milan Baroš, u Slovinců je to útočník bundesligového Kolína Milivoje Novakovič. K němu do útočného dua postaví trenér Kek patrně Zlatana Ljubijankiče nebo Zlatka Dediče.

Už v Teplicích mohli Slovinci uspět

„Rozhodně nehrajeme za osobní statistiky, ale chceme navýšit body v tabulce. Není ani tak důležité, kdo dostane v základní jedenáctce důvěru, hlavní je odevzdat na trávníku všechno a dokázat, že se můžeme popasovat s těmi nejlepšími,“ řekl pro slovinský deník Ekipa Ljubijankič.

V úspěch proti svěřencům českého kouče Petra Rady věří i Dedič. „Hrajeme doma, stadión bude praskat ve švech, atmosféra by měla být parádní. To jsou dostatečné důvody, proč bychom měli uvažovat o výhře,“ myslí si Dedič. „Už v Teplicích jsme si dokázali, že proti Čechům můžeme uspět, bohužel jsme se ale v tomto utkání dopustili moc chyb na to, abychom pomýšleli o lepším výsledku,“ dodal.

Reklama

Související témata: