Hlavní obsah

Česká jednadvacítka uhrála s domácím Egyptem bezbrankovou remízu

ALEXANDRIE

Česká fotbalová jednadvacítka remizovala v prvním ze dvou přípravných duelů v egyptské Alexandrii s domácím výběrem do 20 let bez branek. "Lvíčata" si za silného větru vytvořila více šancí než soupeř, ale Pekhartovu ránu zastavila spojnice břevna a tyče a Hoškův gól pro změnu neuznal rozhodčí. Kouč Jakub Dovalil tak u jednadvacítky stále čeká na první soutěžní gól. Dočkat se může v neděli v dalším přípravném utkání s Jižní Koreou.

Článek

Český trenér postavil do souboje s krajanem Miroslavem Soukupem, který vede Egypťany, mnoho nováčků. Premiérový start v jednadvacítce si připsalo hned devět hráčů, které Dovalil testuje před blížící se kvalifikací o postup na mistrovství Evropy.

Čeští mladíci hráli v první půli po větru, díky čemuž si vytvořili znatelnou převahu. V 25. minutě se po standardní situaci radoval z první trefy slávistický stoper Hošek, ale sudí jeho gólovou hlavičku kvůli údajnému faulu neuznal.

Velkou šanci na skórování promarnili Češi šest minut před odchodem do kabin, kdy z voleje z otočky napálil Pekhart pouze brankovou konstrukci. Egypťané zahrozili v úvodním dějství jen jednou při špatné malé domů na brankáře Vaclíka. Hostující gólman zahrál mimo vápno rukou a dostal za to žlutou kartu.

Po změně stran se svěřenci trenéra Dovalila nenechali proti větru zatlačit do defenzivy a naopak 25 minut působili aktivnějším dojmem. Až pak domácí zvýšili aktivitu, ale Vaclík při ojedinělé šanci skvěle zasáhl. Rozhodnout naopak mohl ve čtvrté minutě nastavení po přímém kopu Zeman, ale ani jeho střela brankou neskončila.

Egypt "20" - Česká republika "21" 0:0
Sestava ČR: Vaclík - Vácha, Mazuch, Hošek, Lecjaks - Nuc (70. Rabušic), Mareček, Morávek, Zeman - Pekhart, Vošahlík. Trenér: Dovalil.

Reklama

Související témata: