Hlavní obsah

Rada: Bod ze Slovinska může mít velkou cenu

MARIBOR

Je bod ze Slovinska hodně, nebo málo? Fotbalisté věří, že jim k postupu na mistrovství světa pomůže. „Musíme však ve středu doma porazit Slovensko, pak bychom mohli víc kalkulovat,“ myslí si Tomáš Ujfaluši. Kapitán však bude v derby chybět, protože si za protesty vysloužil druhou žlutou kartu a má jednozápasové stop.

Článek

„Věřím, že bod ze Slovinska může mít velkou cenu. Naši konkurenti tady zatím vždy prohráli. Slovinci jim pokaždé dali aspoň dva góly, my tady chtěli především neinkasovat,“ poukázal trenér Petr Rada. „Myslím, že nasazení dvou útočníků se nám vyplatilo, vpředu jsme tentokrát udrželi víc balónů než v minulých zápasech.“

Ztráta Ujfalušiho může být v duelu se Slováky citelná. „Nerozumím tomu. Šel jsem se rozhodčího slušně zeptat a připomenout mu, že faul na Jankulovského byl minimálně na žlutou. Mluvil jsem na Portugalce španělsky a on mi řekl, že nesmím mluvit. Tak jsem mu odvětil, že pak nemusíme mít žádné kapitány... Teď mě to mrzí, ale opravdu jsme s ním mluvil slušně,“ kroutil hlavou Ujfaluši.

„Měli jsme být odvážnější, o tom žádná. Ale pokud porazíme Slováky, budou se čtyři body hodit,“ zadoufal David Rozehnal.

Češi si také stěžovali na těžký terén. „Chtěli jsme kombinovat po zemi, ale nešlo to. Tak jsme změnili plán a hráli dlouhé míče za obranu. Samozřejmě i já cítím, že v Mariboru se dalo uhrát víc,“ přiznal Libor Sionko.

A tak si trenér vyslechl skandování českých fanoušků, aby šel ven... „Mrzí mě to, ale ono to odněkud pramení...“ prohlásil Rada mnohoznačně, aniž by svá slova vysvětlil.

Reklama

Související témata: