Hlavní obsah

Rada: Do většího rizika jsme už ve Slovinsku jít nechtěli

Nevracet se ze Slovinska s prázdnou, to bylo motto fotbalové reprezentace před kvalifikačním duelem v Mariboru. Bod si také národní tým odváží, ale je ve hvězdách, jestli to bude na postup na MS 2010 stačit. Trenér Petr Rada se po zápase tvářil, jako by remíza přesně zapadala do jeho plánů. Fanoušci naopak odměnili předvedený výkon skandováním „Rada ven!“

Článek

Vypadáte vcelku spokojený.

Byl to pro nás těžký zápas. Slovinci začínají každé domácí utkání velkým náporem a to znovu platilo. Velmi dobře jsme zahráli v obraně a dva nebezpečné útočníky k ničemu moc nepustili. Pomýšleli jsme samozřejmě na tři body, ale hlavně jsme se nechtěli domů vracet s prázdnou. Máme bod, což je v současné situaci dobré.

Nasadil jste dva útočníky. Jak jste spokojený s nimi?

Tentokrát jsme vpředu udrželi dost míčů, díky Barošovi i Svěrkošovi. Do větší šance jsme se však bohužel nedostali. Až na jeden moment, který zaváněl malou domů. Ke konci jsme útočníky prostřídali a Necid měl dvě, tři dobré věci.

Neměl na hřiště přijít dřív?

Možná měl, ale já věřil, že se Svěrkoš dokáže uvolnit a dát gól.

A neměl jste celkově víc riskovat?

Celý zápas jsme odehráli na dva útočníky. Kdybych jich na hřiště poslal víc, tak už by riziko bylo příliš velké. Slovinci zatím doma dali pokaždé dvě branky a my jsme vzadu chtěli udržet nulu. To se podařilo. Slovinsko je těžký soupeř, chtěli jsme tady vyhrát, ale i jeden bod může být na konci kvalifikace velkým plusem. Všichni ostatní tady zatím prohráli.

Jak je možné, že jste si nevypracovali žádnou pořádnou šanci?

Protože jsme nedali přesnou přihrávku za obranu. Nedokázali jsme využít toho, že jsme měli v útoku dva brejkové hráče.

Před zápasem jste vyzýval k větší odvaze. Vy jste ji u svých hráčů viděl?

Myslím, že odvážní jsme byli. Nasazení dvou útočníků se vyplatilo. Kdybychom hráli jen s jedním, tak jsme se dostali pod větší tlak.

Ke konci zápasu začali čeští fanoušci skandovat „Rada ven!“ Jak vám bylo?

Samozřejmě to zamrzí, ale jejich skandování prostě odněkud pramení. (Co tím Rada myslel, se už nikdo nedozvěděl, protože tisková konference po této odpovědi skončila - pozn. red.)

Reklama

Související témata: