Hlavní obsah

Vykartovaný kapitán Ujfaluši: Šance na postup pořád je

Tohle se kapitánovi fotbalové reprezentace vůbec nepovedlo. Přes půl hřiště se Tomáš Ujfaluši rozběhl, aby zpucoval portugalského rozhodčího, že neodpískal zákrok na Jankulovského. Stejně jako v Belfastu však v Mariboru vyfasoval za protesty žlutou kartu a to znamená, že v dalším klíčovém duelu o postup na MS proti Slovensku bude ve středu na Letné chybět.

Článek

Taková žlutá karta vás přece musí mrzet!

Jasně že mrzí. Z mého pohledu však vůbec neměla být. Celý zápas jsem se s rozhodčím nehádal ani s ním nediskutoval. Pak jsem mu chtěl připomenout, že faul na Marka byl minimálně na žlutou. On mi řekl, že musím být zticha. Tak jsem španělsky reagoval, že v takovém případě nemusíme mít kapitány, když se slušně nemohou na nic zeptat. Už to nevrátím...

Na derby se Slováky se tak budete jenom dívat.

Nic příjemného to pro mě nebude. Těšil jsme se hodně. Věřím, že doma dokážeme vyhrát - pak by měl bod ze Slovinska velkou cenu.

To ale bude vyžadovat mnohem větší nápaditost, než jakou jste předvedli v Mariboru.

Jednoznačně. Chyběla nám kreativita, také hřiště bylo špatné. Slovinci hráli zezadu a my to nechtěli komplikovat, tak jsme volili dlouhé přihrávky. Věřím, že se Slováky to bude otevřenější zápas a po křídlech bude víc místa.

Nechtělo to víc riskovat?

Člověku to samozřejmě projde hlavou. Párkrát jsme se zkusili prokombinovat k brance soupeře, pak jsme však míč ztratili - a na to přesně Slovinci čekali.

Slováci hráli přípravný duel v Anglii a inkasovali debakl 0:4. Může je to poznamenat?

Nevěřím, že by to mohlo mít ve středu velký vliv. Půjde o hodně a pro nás i pro ně bude v tom zápase ještě něco víc než jindy.

Tím spíš si musíte nadávat, že jste se neudržel...

Člověk si to samozřejmě vyčte. Kdybych za rozhodčím neběžel, tak bych druhou žlutou kartu nedostal. Na druhou stranu si myslím, že slušnou formou může kapitán něco říci. Rozhodčího jsem prostě nepochopil.

Jak to podle vás vypadá s vyhlídkami na postup do Jihoafrické republiky?

Šance je, máme osm bodů a silné týmy už budeme mít doma, jen se Slováky ještě hrajeme také venku. Uvidíme, víc budeme moci kalkulovat po středečním utkání. Když vyhrajeme, budeme mít postup ve svých rukou.

Reklama

Související témata: