Hlavní obsah

Hodnocení českých reprezentantů ve Slovinsku podle Sport.cz a Práva

Bod z dalšího dílu kvalifikace o postup na světový šampionát 2010 je sice pro českou reprezentaci úspěchem, neboť situaci ve 3. kvalifikační skupině může hodně ovlivnit, výkon české reprezentace v Mariboru proti Slovincům však sklidil kritiku. Ostatně, i známky odpovídající školní stupnici (jednička nejlepší, pětka nejhorší) tomu odpovídají.

Článek

PETR ČECH 2

Obstál, zlikvidoval všechno, co chytit měl, mužstvo podržel pádem pod nohy Dediče, s přehledem vyřešil i situaci po úniku Novakoviče. Párkrát sice pokazil odkop, ale jinak zápas zvládl.

ZDENĚK GRYGERA  4

Zpočátku měl hodně nepřesných přihrávek, i v defenzívě si počínal nejistě, chyběla mu někdejší lehkost, rychlost a přesnost, i když se dopředu tlačil. Po půli se několikrát zapomněl při praktikovaném ofsajd systému.

DAVID ROZEHNAL 3-

Žlutá karta, kterou si vykoledoval hned v 8. minutě, jeho výkon poznamenala, nedostatek herní praxe na něm byl rovněž znát. V Laziu nekope, což na něm bylo patrné. Po změně stran se zlepšoval, ale jeho křížná přihrávka napříč vlastní šestnáctkou musela Radovi přivodit infarkt.

TOMÁŠ UJFALUŠI  3

Vyhrál spoustu hlavičkových soubojů a ve vzduchu si počínal jistě. Slovinského kanonýra Novakoviče měl celý zápas pod dohledem. Snad jen drhnoucí komunikaci v obraně, jejímž je šéfem, je mu možno zazlívat. Škoda zbytečné žluté v závěru zápasu, proti Slovensku bude chybět.

MAREK JANKULOVSKI  4

Na kraji obrany to hořelo a nic nenasvědčovalo tomu, že tohle je hráč základní sestavy AC Milán. Slovinci ho několikrát vyškolili, navíc podzimní spolupráce se Šírlem nefungovala, takže do podpory ofenzívy se prakticky nezapojoval.

LIBOR SIONKO 4

V první půli celkem aktivní, i střelbu zkoušel, ale efekt to nepřinášelo. Po přestávce už byl naprosto neviditelný a zralý na vystřídání. Do ideální formy má strašně daleko.

JAN POLÁK 4-

Od začátku nebyl evidentně ve své kůži. Rozehrávku kazil, několikrát se nevyvaroval kiksů, po nichž přišly rychlé protiútoky domácích. Hlavně jeho přihrávka Dedičovi byla výstavní…

JAROSLAV PLAŠIL 5

Nejhorší hráč zápasu. Vůbec nepochopil, že by měl hru tvořit a nikoli bořit. Říká o sobě, že se nejlépe cítí ve středu zálohy, ale to, co v Mariboru předvedl, bylo hrůzné.

RADEK ŠÍRL 4

Jako ostrý kraj zálohy selhal, kolem lajny nepředvedl jedinou kloudnou akci, jež by znamenala nebezpečí. Přece jen na něm bylo patrné, že v Rusku sezóna teprve začíná. Bída.

MILAN BAROŠ 2-

Snažil se, střílel, dostal se do jediné šance, při níž zadovkou trefil tyč. Navíc několikrát vypálil zpoza šestnáctky. Na rozdíl od spoluhráčů mu bojovnost a snahu upřít nelze.

VÁCLAV SVĚRKOŠ  4

Co je platné, že toho naběhal možná nejvíc ze všech, když se téměř nepotkal s balónem a jeho snažení bylo nulové. Hlavně proto, že nedostával přihrávky a po jeho straně mu nikdo vypomohl.

Michal Kadlec, Tomáš Necid a Martin Fenin nehodnoceni, hráli příliš krátce.

Reklama

Související témata: