Hlavní obsah

Šírl si ve Slovinsku poranil koleno a ve středu nenastoupí

PRAHA

Fotbalová reprezentace přišla před středečním kvalifikačním utkáním proti Slovensku o osmadvacetiletého záložníka Radka Šírla. Ten si ze sobotního duelu v Mariboru odnesl natažené vazy v koleně, které ho na nějaký čas vyřadí ze hry. Informoval o tom tiskový mluvčí národního týmu Lukáš Tuček.

Článek

"Ve středu hrát Šírl určitě nebude, tato akce pro něj tímto zraněním bohužel skončila," konstatoval Tuček na adresu záložníka či levého beka Zenitu Petrohrad. "Má natažený vnitřní postranní vaz. Hrát by mohl začít tak za tři týdny," řekl lékař národního týmu Petr Krejčí novinářům při dnešním tréninku, na kterém již Šírl chyběl, jelikož odcestoval zpět do Ruska.

Šírl patří v tomto kvalifikačním cyklu ke stabilním hráčům výběru trenéra Petra Rady. Dosud nastoupil do všech pěti kvalifikačních zápasů, z toho čtyřikrát v základní sestavě. V Mariboru hrál až do 76. minuty, než jej vystřídal Michal Kadlec.

Pro trenéra Radu znamená Šírlova absence druhou vynucenou změnu v sestavě. Kvůli žlutým kartám totiž nemůže počítat ani s kapitánem Tomášem Ujfalušim. Zatím se však nerozhodl, zda bude povolávat náhradu. "Zítra ráno uvidíme, zda někoho donominujeme. K zápasu může nastoupit osmnáct hráčů a ty máme. Ale asi pro jistotu, kdyby se něco stalo při tréninku, někoho povoláme, abychom pak někoho nesháněli na poslední chvíli," řekl Rada.

Dodatečně povolaný hráč by však neměl být přímou náhradou za Šírla na levou stranu hřiště. Rada i kvůli Ujfalušiho trestu pozve hráče, který může hrát jak v záloze, tak i v obraně ve středu pole. "V hledáčku jsou hlavně Jirka Kladrubský, Jarda Černý a Tomáš Sivok. Ještě jsem se ale nerozhodl," prozradil Rada, že váhá mezi sparťanem, slávistou a hráčem Besiktase Istanbul.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články