Hlavní obsah

Čech: Prohra v Anglii na Slovácích žádné stopy nezanechá

Reprezentační brankář Petr Čech uznává, že remízu ve Slovinsku může zhodnotit pouze středeční vítězství proti našim východním soupeřům. "O tom, zda ten bod má svou cenu, ukáže až středeční zápas se Slovenskem," řekl gólman Chelsea, podle kterého se debakl 0:4, který Slovensko utržilo v Anglii, na soupeři nepodepíše.

Článek

Jak s odstupem času hodnotíte remízu ve Slovinsku?

O tom, zda ten bod má svou cenu, ukáže až středeční zápas se Slovenskem. Kdybychom po těchto dvou utkáních měli čtyři body, můžeme to považovat za pozitivní. Pokud bychom nevyhráli, tak se naše situace bude měnit na opačný pól.

A s postupovými ambicemi by to bylo hodně špatné...

Je vidět, že naše skupina je strašně vyrovnaná a podle mě by nás případná ztráta úplně neodřízla. Soupeři si budou brát navzájem body až do konce. Vždyť Polsko teď prohrálo v Severním Irsku, ve Slovinsku bude každý těžko bodovat... Ale je pravda, že čím víc mužstvo ztrácí, tím se dostává pod větší tlak. A my bychom to nechtěli všechno honit na poslední chvíli.

Co říkáte na sobotní výkon týmu jako takový?

Myslím, že jsme dobře bránili. Ale s naší aktivitou směrem dopředu nemůžeme být spokojeni. Měli jsme málo střeleckých pokusů a kromě tyčky Baroše tam nebyla žádná pořádná šance. Nedařila se nám kombinace. Možná i kvůli tomu, že jsme v prvních dvaceti minutách udělali několik chyb a chtěli jsme hru více zjednodušit.

Proč to mužstvu směrem dopředu nejde?

Sehráli jsme třeba zápas v Polsku, kde jsme měli tři dobré šance, ale neproměnili jsme je a nakonec jsme prohráli. Tam to dopředu špatné nebylo, ale zase nefungovala defenzíva. V ostatních zápasech se to zase otočilo. Je pravda, že v posledních dvou utkáních jsme si vypracovali minimum šancí, což je určitě k zamyšlení.

Překvapila vás prohra Poláků?

Ano. Myslel jsem, že by v Severním Irsku mohli ztratit, ale ne všechny body.

Slováci prohráli 0:4 v přípravě Anglii...

Já ten zápas neviděl a těžko podle výsledku soudit, jestli odpovídá průběhu. Každopádně to pro Slovensko byla jen příprava a určitě to na nich před naším zápasem žádné stopy nezanechá. Oni dobře věděli, že tam těžko pojedou vyhrát. Bod by pro mě byl obrovským povzbuzením, ale takhle se nic nemění.

Jak vůbec vidíte současnou slovenskou reprezentaci?

Jejich mužstvo se trošku změnilo. Spíše než na individuality spoléhají víc na týmové pojetí. Určitě na nás budou hodně namotivovaní a nepoženou se bezhlavě dopředu. Spíš budou čekat na rychlé protiútoky. Hráči jako Hamšík nebo Vittek dokáží přečíslení využít. Musíme si na to dát pozor.

Hrát nebude moci vykartovaný Ujfaluši. Bude to velká ztráta?

Určitě, protože Tomáš v sobotu odehrál výborný zápas. Ale je nás tady dost a musíme ho nahradit. Roli šéfa obrany bude muset převzít David Rozehnal a koho dá trenér k němu, to záleží na něm. Variant je několik: Kováč, Suchý, může se tam posunout i Grygera a vpravo by šel hrát Pospěch.

Když chybí Ujfaluši, budete jako jeho zástupce kapitánem vy?

Zatím jsme se o tom nebavili, ale pokud se budeme držet této hierarchie, tak by to tak mělo být.

Reklama