Hlavní obsah

VIDEO: Slovenská fotbalová reprezentace je v Praze, na Čechy si věří

PRAHA

Letadlo se slovenskými fotbalovými reprezentanty přistálo v pondělí po poledni na ruzyňském letišti v Praze, kde je ve středu čeká proti výběru trenéra Petra Rady další díl kvalifikace MS 2010. Svěřenci kouče Vladimíra Weisse si nepřipouštějí, že by se domů měli vracet s prázdnou. „Myslím si, že vyhrajeme,“ řekl pohotově bývalý sparťan Radoslav Zabavník.

Článek

Hráči slovenského národního týmu doufají, že se na jejich středečním výkonu v kvalifikaci neprojeví nevydařené sobotní vystoupení v Anglii, kde Weissovi svěřenci prohráli vysoko 0:4.

„My se na tento zápas snažíme zapomenout, pro nás je mnohem důležitější středeční zápas,“ přiznal Zabavník. Podobně mluvila i jedna z největších hvězd slovenského výběru Marek Hamšík. „Utkání v Anglii nemělo žádný vliv na body v kvalifikační tabulce, toto bude úplně jiné utkání,“ věří před vypjatým středečním duelem záložník Neapole.

Mají Česku co vracet

Slovensko nemá na českou reprezentaci nejlepší vzpomínky. V posledním vzájemném utkání v kvalifikaci na ME 2008 v listopadu 2007 uspěl tehdy ještě tým vedený koučem Karlem Brücknerem doma 3:1, když se mezi střelce zapsali Grygera, Kulič a Rosický, vlastní gól si při svém debutu v národním týmu připsal Michal Kadlec. V září předešlého roku pak vyhráli čeští reprezentanti téměř před třiceti tisíci diváky na bratislavském Tehelném poli dokonce 3:0.

„Je to velké československé derby, věřím, že v tomto utkání uspějeme a budeme bodovat,“ řekl odhodlaně chvíli po přistání. „Je pravda, že máme Česku co vracet. Je na čase, abychom i my vyhráli,“ nechal se slyšet Zabavník.

Škrtel beze slov

Příliš sdílný k novinářům po přistání nebyl trenér Slovenska Vladimír Weiss. „Tisková konference je na pořadu zítra, teď mě vaše otázky nezajímají,“ odsekl ve vteřině Weiss. Ani to ze sebe nevydala opora anglického Liverpoolu Martin Škrtel, jenž ze sebe s upřeným pohledem cestou k autobusu nevydal ani slovo.

Třetí kvalifikační skupinu nyní vedou s deseti body Severní Irové. O jeden bod za nimi zaostávají Slováci, kteří odehráli ovšem o dva zápasy méně než vedoucí celek. Dva body potom na ostrovany ztrácí výběr Petra Rady. Ten ovšem narozdíl od Severních Irů odehrál v cestě za postupem na MS o jedno utkání méně.

Reklama

Související témata: