Hlavní obsah

Pod španělským sudím Mallencou Češi ještě nikdy nevyhráli

PRAHA

Nejen na Slováky, ale i na španělského sudího Mallencu si budou muset dát večer náramný pozor čeští fotbalisté v dalším díle kvalifikace o Afriku. Není bez zajímavosti, že žádný zápas, který pětatřicetiletý sudí českým mužstvům v minulosti řídil, naše týmy nevyhrály. A bylo úplně jedno, zda šlo o klubové nebo reprezentační celky.

Článek

Nevalné vzpomínky na Alberta Undiana Mallencu má pražská Sparta i reprezentační dvacítka z posledního mistrovství světa v Kanadě. Letenskému mužstvu soudcoval Španěl, který vstoupil na scénu La Ligy v šestadvaceti letech, dva pohárové duely.V předkole Ligy mistrů v roce 2004 remizovala Sparta pod jeho taktovkou s Apoelem Nikosia 2:2, v Poháru UEFA pak prohrála s tureckým Galatasaray Istanbul 0:3.

Na španělského rozhodčího měla štěstí i česká reprezentační dvacítka na mistrovství světa 2007 v Kanadě. Nejprve jí pískal zápas s Korejskou republikou v základní skupině, který skončil remízou 2:2, pak mu FIFA svěřila finále, v němž se Soukupův tým utkal s Argentinou a prohrál 1:2.

Španělský sudí je navíc pověstný tím, že si libuje v udílení žlutých karet. Ve zmiňovaném finále jich rozdal deset, ve španělské lize mu spočetli, že jich v každém utkání ukáže průměrně sedm.

I proto může být pro ohrožené české reprezentanty Baroše, Fenina, Jarolíma a Pospěcha, kteří zatím mají na kontě po jedné žluté, večer na Letné krajně nebezpečný. Druhá žlutá by znamenala stop pro podzimní pokračování kvalifikace na Slovensku.

Reklama