Hlavní obsah

Čeští fotbaloví diváci spílají Nově za slovenského komentátora

PRAHA

„Je to fantastický výsledok!“ slyšeli ve středu večer televizní diváci na závěr přímého přenosu z prestižního fotbalového utkání, ve kterém česká reprezentace podlehla v kvalifikaci MS 2010 Slovensku 1:2. Už tak frustrovaným českým fanouškům nabídla televize Nova bezprostřední radost slovenského komentátora, jenž diváky k jejich velké nevoli provázel po celé utkání.

Článek

Někdo to vnímal jako hezkou vzpomínku na staré federální časy, kdy byla při televizních sportovních přenosech slovenština slyšet často, další, kterých byla soudě podle příspěvků na nejčtenějším sportovním českém webu Sport.cz výrazná většina, byli Slavomírem Jurkem, jenž netradičně při komentování fandil soupeři, zdeptaní a někteří se cítili dokonce uraženi.

Komentář divákům lezl krkem 

„Je to naprostá televizní schizofrenie. Nevím čí je to výmysl poslouchat slovenský komentář,“ zlobil se pod jedním z článků na Sport.cz divák s přezdívkou neo1matrix. „Televize Nova se opět vysmála celému národu, až to zavánělo vlastizradou,“ přidal svůj příspěvek další zhrzený fanoušek. Takových názorů se během a obzvlášť po utkání objevilo na stovky.

„Jak může TV Nova nechat komentovat Slováka, který ať se snažil tak nezakrýval, že jasně fandí Slovensku. V jednu chvíli jsem myslel, že koukám na slovenskou televizi,“ podivoval se nad angažováním komentátora od našeho východního souseda jaroslavasarka. „Přežiji trapnou hru, přežiji prohru,ale ten slovenský komentář mi lezl krkem. Je to zápas národního týmu, tak co tam proboha má co komentovat Slovák?“ byl jeden z dalších příspěvků.

Naposledy se česko-slovenský model osvědčil

Vedoucího redakce sportu na TV Nova Dušana Mendela mrzí, že hodně diváků záměr angažování slovenského komentátora nepřijalo. „K tomuto modelu jsme přistoupili už při minulé kvalifikaci a na komentátorské stanoviště jsme pozvali také Čecha a Slováka. Tehdy jsme soupeře na hřišti jasně přehráli a způsob komentování se setkal  veskrze s pozitivní kritikou. Nyní bohužel výsledek pro náš tým dobrý nebyl, což se negativně odrazilo u vnímání diváků,“ řekl pro Sport.cz Mendel.

Ve středu večer byli ovšem i tací, kteří nápad dvojjazyčného komentáře kvitovali. „Včera se mi líbili oba komentátoři. Vůbec si nepřekáželi a zvládli to skvěle. Byla to krásná vzpomínka na společný stát!“ prozradil pefkak. „Jo za to, že jsme paka a neumíme hrát fotbal může slovenský komentátor!! Ha ha,“ vysmál se nazlobeným divákům čtenář s přezdívkou franc69.

Reklama

Související témata: