Hlavní obsah

Smolíček Jarolím doufá, že se vydaří alespoň odveta na Slovensku

Reprezentace je pro něj asi zakletá. Fotbalista David Jarolím přiznává, že na každý sraz jezdí s velkým očekáváním, většinou se však do Hamburku vrací zklamaný. Záložník to moc toužil změnit, ale vše zůstalo při starém. Proti Slovensku sice nastoupil a mohl dát vítězný gól - míč se však škodolibě odrazil od tyče do pole a z vítězství se nakonec radoval soupeř.

Článek

Mohl jste být hrdinou, jenže balón se odrazil od tyče...

Pro mě je to v této sezóně typické. Trefil jsem snad šestou tyč nebo břevno. Je to šok a studená sprcha. Slováci neměli vlastně vyloženou šanci, góly dali ze dvou nákopů.

Zatímco oni měli štěstí, vy pořádnou smůlu. Tak to vidíte?

Myslím, že kdybych dal gól, tak se zápas zlomil v náš prospěch. Dokázali jsme vyrovnat a soupeře zatlačit, takže vedení 2:1 by bylo zasloužené. Místo toho však dali před koncem gól Slováci a to nás položilo.

Co o porážce rozhodlo?

Rozhodně půlhodinka po přestávce, kdy jsme si vytvořili tlak. Tam kdybychom dali gól, tak všechno skončilo jinak.

Věříte, že ještě vůbec existuje reálná šance na postup na mistrovství světa?

Situace není dobrá, těžko se mi hledají slova. Jsem strašně zklamaný.

Přitom jste se po čase zase dočkal nominace do základní sestavy.

Jsem rád, že jsem hrál, vzhledem k situaci je to však nepodstatné. Kdybychom aspoň udrželi remízu 1:1, aby nám Slováci tolik neutekli...

Přímý postup už je asi nenávratně pryč.

Je to složité, asi můžeme hrát jen o druhé místo. Jenže to musíme všechny zbývající zápasy vyhrát. Takhle brzy po zápase je však složité hodnotit vyhlídky na postup.

Jenže má současný národní tým na to, aby všechno vyhrál?

Uvidíme... Proti Slovákům jsme byli mnohem aktivnější než ve Slovinsku. Takhle se dá hrát. Všechno však překrývá obrovské zklamání. V šatně po zápas každý jen tiše seděl.

Myslíte, že Slováci ve středu zlomili svůj český komplex?

Snad ne. Vyhráli ne proto, že by zápas ovládli, ale že měli velké štěstí. Na podzim hrajeme u nich a ještě jim to můžeme vrátit.

Jak vnímáte spekulace, zda u týmu ještě tou dobou bude trenér Rada?

Uvidíme, co bude dál, spekuluje se celou dobu. Chce to čas.

Reklama

Související témata: