Hlavní obsah

Zíka naštvané fanoušky chápe, své chráněnce ale brání

PRAHA

Naštvané a krajně nazlobené fotbalové fanoušky vytočené tím, jak po středeční kvalifikační prohře se Slovenskem hledala osmička reprezentantů zapomnění v alkoholu a objetí neznámých ženštin v pražském restaurantu U ševce Matouše chápe, má však i své argumenty. Rozumné a logické. „Šlo o soukromou věc hráčů,“ tvrdí pro Právo a Sport.cz manažer Pavel Zíka, jehož čtyři chráněnci mezi osmičkou reprezentačních výtečníků figurovali.

Článek

Zase je na světě malér jako hrom. „A stejně jako před dvěma lety po kvalifikační prohře s Německem, kdy šlo o postup na mistrovství světa 2006, v něm figurují de facto stejná jména. Snad už je to nějaký syndrom, který českou reprezentaci provází. Prohraje se a musí se jít pít. A o tom dalším ani nemluvě,“ nebere prvnímu muži českého fotbalu Pavlu Mokrému rozum další noční eskapáda reprezentantů, která teď plní stránky bulváru.

„Je třeba zachovat chladnou hlavu. Jestliže reprezentační akce skončila rozloučením v kabině po utkání, potom všechno, co následovalo, bylo soukromou věcí hráčů,“ brání nejen své ovečky agent Pavel Zíka.

Zase stejná partička...

Tahu noční Prahou, jenž končil až nad čtvrtečním ránem, se totiž zúčastnili nejen Fenin, Kováč, Matějovský a Svěrkoš z jeho stáje. Na fotografiích figurujících jako předmět doličný lze totiž rozpoznat i Baroše, Ujfalušiho, sedmý a  osmý z výtečníků usvědčeni nejsou.

„Zlobu a rozčílení fanoušků chápu, proto také hráče odsuzuji, i když nemyslím, že by oslavovali porážku,“ poznamenává Zíka. „Jenže na druhou stranu čtu a slyším, že v krizové situaci by si měli sednout a všechno vyříkat.“

„Volno sice měli, i tak ale jméno reprezentace a svazu poškodili. Už  tím, že jsou reprezentanty a podle toho by se měli chovat. Bez ohledu na to, zda jsou na srazu nebo zda už  sraz skončil,“ stál si v rozhovoru pro Právo a Sport.cz  za svým Mokrým.

Dva roky po proslulých "Ujfiho" narozeninách

Moc možností, jak hýřící  reprezentanty potrestat, však nevidí. „Případné sankce zkoumáme. Zahraničním klubům, v nichž naši hráči působí, to však každopádně oznámit můžeme. A na trenérovi české reprezentace je, zda je bude do národního mužstva nominovat  i nadále,“ medituje Mokrý po dalším průšvihu, který se odehrál takřka přesně po dvou letech od proslulých Ujfalušiho narozenin slavených za osobní účasti prostitutek v noci z 24. na 25. března 2007 v apartmá 433 hotelu Praha.

Zika: Neprali se, bar nevymlátili, proč tedy aféra?

„Velmi často s těmi, které zastupujeme, hovoříme, aby dodržovali striktně program reprezentace a vyvarovali se podobných excesů, jako se stal před dvěma roky po prohře s Německem a před utkáním s Kyprem v rámci oficiální reprezentační akce. Jsou to dospělí lidé a profesionálové. Ve svém volnu mohou jít, kam chtějí a dělat, co chtějí. Pokud se nepoprali nebo nevymlátili nějaký bar, případně neporušili zákon, nedělal bych z toho aféru,“ stál si v rozhovoru pro Právo a Sport.cz za svým Pavel Zíka

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články