Hlavní obsah

Flamendři od ševce Matouše v ligových duelech nezářili

PRAHA

Ještě pořád to jsou Radovi vyvolení, i když je otázkou, který trenér je na červnovém srazu národního týmu přivítá. Fotbalisté, kteří mají na svědomí remízu ve Slovinsku a porážku se Slovenskem, se museli rychle přeorientovat na klubové povinnosti. Zvláště hráči, kteří ze středy na čtvrtek v noční Praze flámovali, byli pozorně sledováni. A v ligových soutěžích o víkendu rozhodně neoslnili.

Článek

U ševce Matouše předvedli patřičný tah na branku. Zanechali po sobě další skandál a v klídku se vrátili do svých klubů. Fotbalový národ se od pitky bezprostředně po porážce se Slovenskem marně ptá, co se to děje s fotbalovým nároďákem.

„Oprávněně jsme byli největším favoritem naší skupiny. Teď jsme tam, kam rozhodně nepatříme. Postavení v tabulce však bohužel odpovídá našim výkonům, které v kvalifikaci předvádíme. Kvalitní hráče přitom pořád máme, což v předních evropských klubech potvrzují,“ přemítal po prohraném derby se Slováky brankář Petr Čech.

On sám si v dresu Chelsea spravil chuť výhrou v Newcastlu a dalším zápasem s čistým kontem. Jinak ovšem Češi o víkendu nezářili.

Obrana s Ujfalušim inkasovala čtyřikrát

Flámování jim podle očekávání k lepším výkonům nepomohlo. Lídr hříšníků Tomáš Ujfaluši by o tom mohl vyprávět. Plašilova Pamplona měla být pro jeho Atlético snadným soustem. Obrana s českým kapitánem ovšem hořela a čtyřikrát inkasovala. Ani výměna trenéra tak k ataku příček zaručujících start v Lize mistrů nevede.

Marek Matějovský začal jen na lavičce náhradníků. Během druhého poločasu se sice na hřiště dostal, jeho Reading však uhrál v Coventry jen bezgólovou remízu. Milan Baroš měl víc času k odpočinku, v turecké lize hraje až v pondělí. Další flamendři jsou zranění. Martin Fenin odstoupil z pátečního tréninku Frankfurtu se zlomeným žebrem a Radoslava Kováče zase handicapuje bolavé koleno.

De facto jen v případě útočníka Václav Svěrkoše může Rada litovat, že v reprezentaci nepředvedl výkon jako v klubovém dresu. Ve Slovinsku byl neviditelný, proti Slovensku nebyl kvůli zranění k dispozici. Sotva se však vrátil do Francie, stačily mu tři minuty na hřišti k tomu, aby vstřelil svůj šestý gól za Sochaux...

Brankáři:
Petr Čech - Owen ho zřejmě překonal, rozhodčí však míč za čárou neviděli, a tak vychytal další nulu. Chelsea vyhrála v Newcastlu 2:0.
Jaroslav Drobný - Útok na titul se zadrhl, Hertha doma prohrála s Dortmundem 1:3. Předvedl výborný zákrok, hráči před ním však příliš chybovali.
Martin Vaniak - Návrat do Olomouce mu nevyšel podle představ. S hlavičkou Kobylíka nic dělat nemohl a Slavia po dvaceti zápasech prohrála (0:1).
Obránci:
Zdeněk Grygera - Jeho strana byla příliš průchozí, a tak vydržel na hřišti jen poločas. Juventus doma ztratil remízou 3:3 s Chievem.
Marek Jankulovski - V nároďáku se akorát rozčílil, v Miláně má klid. AC porazil Lecce 2:0, hrál celý zápas.
Michal Kadlec - Hrál velmi dobře, další bitvu se slovinským kanonýrem Novakovičem zvládl lépe než v reprezentaci. Leverkusen vyhrál prestižní derby v Kolíně 2:0.
Zdeněk Pospěch - Byl znovu nedílnou součástí sestavy FC Kodaň ve vítězném utkání na hřišti Nordsjaellandu (3:0).
David Rozehnal - Dva měsíce vysedává jen na lavičce Lazia Řím, které prohrálo 0:2 v Sieně.
Marek Suchý - Na Hané často chyboval, a tak nebylo divu, že Kobylík dal vítězný gól právě z prostoru, který měl mít mladý slávista pod kontrolou.
Tomáš Ujfaluši - Nedokázal dát obranu Atlétika do latě, a tak zachraňující se Pamplona vyhrála v Madridu 4:2.
Záložníci:
David Jarolím - Rozporuplný hrdina. Hamburk má po výhře 1:0 nad Hoffenheimem stejně bodů jako vedoucí Wolfsburg, kapitán týmu však byl vyloučen.
Radoslav Kováč - Zranění, kvůli němuž nedohrál proti Slovensku, ho připravilo o výhru West Hamu nad Sunderlandem (2:0).
Marek Matějovský - Nastoupil až v průběhu druhého poločasu, Reading však v Coventry víc než bezbrankovou plichtu neuhrál.
Jaroslav Plašil - Přihrál na jeden ze čtyř gólů a jeho Pamplona senzačně vyhrála na Atlétiku 4:2.
Jan Polák - Anderlecht remizoval v Lokerenu 0:0, na soupisce však nebyl.
Libor Sionko - V FC Kodaň hraje čím dál tím méně, tentokrát přišel na hřiště minutu před koncem...
Radek Šírl - Kvůli zranění ze Slovinska nehrál, jeho Petrohrad zvítězil 3:0 v Tomsku.
Útočníci:
Milan Baroš - Galatasaray hraje na hřišti Gaziantepsporu v pondělí.
Roman Bednář - Zahrál si poslední půlhodinu. West Bromwich doma prohrál se Stoke 0:2 a potápí se dál.
Martin Fenin - Má zraněné žebro, takže Franfurtu k vítězství 2:1 nad Chotěbuzí nepomohl.
Tomáš Necid - Na hřiště se dostal až na závěrečnou čtvrthodinku, jeho CSKA Moskva jen remizoval 0:0 v Permu.
Václav Svěrkoš - Svým šestým gólem ve Francii pojistil výhru Sochaux nad Rennes 3:0. A to nastoupil až v 82. minutě...

Reklama