Hlavní obsah

S prostitutkami jsme nebyli, analyzovali jsme zápasy, tvrdí Ujfaluši

PRAHA

Žádná oslava po prohře se Slovenskem, nýbrž vážná diskuse nad tím, proč česká fotbalová reprezentace v posledních dvou kvalifikačních utkáních o MS 2010 selhala. Tak vysvětlil jménem národního týmu kapitán Tomáš Ujfaluši večerní schůzku reprezentantů, která se uskutečnila ve středu po ostudné domácí prohře se Slováky. „Chtěli jsme si vyříkat názory na situaci, ve které se nacházíme," stojí mimo jiné v prohlášení.

Článek

„Jménem všech hráčů bych nejprve vyslovil omluvu za herní projev a výsledky v dosavadním průběhu kvalifikace. A to především za zklamání, které jsme našim fanouškům, partnerům a celé veřejnosti připravili prohrou v prestižním utkání proti soupeři ze Slovenska. Věřte, že nás dosavadní vývoj v naší kvalifikační skupině mrzí stejně jako naše příznivce,“ prozradil Ujfaluši.

Hráči národního týmu odmítají informace medií, které se vyrojily po středečním „večírku“, kde měla osmička hráčů národního týmu slavit, popíjet a užívat si s prostitutkami. „Bulvárem servírovaný program večera zcela odmítáme a považujeme ho za účelově zkreslený a nepravdivý. Stejně jako například údajnou přítomnost našeho spoluhráče Marka Jankulovského, který s námi stejně jako mnoho dalších spoluhráčů v restauraci vůbec nebyl,“ zastal se svého kolegy obránce Atlétika Madrid.

Žádnou prohru jsme neslavili

„Večeře po utkání se Slovenskem se uskutečnila jako naprosto neorganizovaná a neplánovaná akce až po ukončení reprezentačního srazu naší reprezentace v seriózní restauraci, která byla po celou dobu otevřena pro veřejnost a přístupná komukoliv. Po celou dobu se v restauraci vystřídala řada hostů a většinu jsme ani neznali. Účelem naší návštěvy nebyla absurdně bulvárem podbízená "oslava prohry,“ stojí v prohlášení.

S žádnými prostitukami jsme nebyli

Za schůzkou několika reprezentantů nestála žádná oslava, nýbrž vážná analýza nastalé kompikované situace v kvalifikaci. „Chtěli jsme si pouze, až po ukončení reprezentačního srazu, mimo centrum pozornosti a v atmosféře interní komunikace mezi hráči vyříkat alespoň v zúženém kruhu naše názory na situaci, ve které se momentálně nacházíme,“ prozradil fotbalové veřejnosti Ujfaluši.

„Tak se to ve sportu často dělá. Zásadně odmítáme, že bychom cosi arogantně a ignorantsky oslavovali. A naprosto odmítáme, že bychom trávili večer a noc v přítomnosti prostitutek,“ deklarují jasně účastníci večerní debaty. "Jakékoliv společenské akce našeho týmu probíhaly pouze před a po ukončení reprezentačního srazu a nikoliv v jeho průběhu," dodal zkušený stoper.

Přijeli za námi známí

„V průběhu našeho pobytu v restauraci v blízkosti Pražského hradu, která mimochodem není nikterak anonymní, za námi přijeli také někteří naši známí a jejich přátelé, kteří stejně jako vy očekávali naše vítězství a chtěli se s některými z nás sejít původně na jiném místě,“ uvedl kapitán národního týmu.

„Závěrem vás ujišťujeme, že se ve zbývajících utkáních pokusíme ze všech sil vybojovat postup na MS 2010 a napravit tak dosavadní zklamání našich sponzorů, partnerů, fanoušků a celé veřejnosti,“ zakončil Ujfaluši.

Reklama

Související témata: