Hlavní obsah

Sponzoři požadují na fotbalové generalitě řešení

PRAHA

Rázné řešení situace v české reprezentaci chtějí její partneři na generalitě fotbalového svazu, která bude ve středu rozhodovat nejen o dalším osudu trenéra Petra rady, ale i o excesech hráčů po kvalifikačním zápase se Slovenskem. Krajním řešením by bylo vypovězení smluv, případně jejich neprodloužení na další cyklus, naznačují sponzoři, k čemu by také mohlo dojít.

Článek

„Připravujeme v písemné podobě oficiální kroky z naší strany, s nimiž se obrátíme na vedení svazu. Budeme je také konzultovat s ostatními partnery reprezentace,“ řekla Právu a Sportu.cz tisková mluvčí společnosti T-Mobile Martina Kemrová. „Zatím nezvažujeme vypovězení smlouvy, která končí v srpnu příštího roku. Od toho, co se dál bude v národním mužstvu dít, se odvinou i další kroky směrem k jednáním o nové smlouvě. Bude však záležet i na celkové strategii T-Mobile. Ta se může změnit a budeme podporovat jiný sport,“ dodala.

„Jakožto dlouholetého partnera české fotbalové reprezentace nás opakovaný exces  části elitního výběru velice znepokojuje. Od vedení ČMFS budeme požadovat vysvětlení a rovněž návrh koncepčního řešení takovýchto situací,“ uvedla tisková mluvčí českého zastoupení automobilky Hyundai Veronika Jakubcová.

Česká spořitelna již zaslala dopis vedení ČMFS i marketingové partnera STES a požaduje v nich řešení. „Tato událost by mohla ohrozit naši budoucí spolupráci, protože může poškodit dobré jméno České spořitelny,“ zdůraznil pro média marketingový ředitel České spořitelny Tomáš Kolář.

Klidným exces fotbalistů nenechal ani Plzeňské pivovary. „Určitě budeme požadovat vysvětlení a řešení situace, aby se již neopakovala,“ vzkázal z Vancouveru Jan Kovář, který má na starosti partnerství s ČOV a ČMFS. "Mrzí nás jak selhání se Slovenskem, tak i události po zápase. Situaci kolem reprezentace sledujeme, ale nyní ji nebudeme komentovat," řekl tiskový mluvčí  Plzeňských pivovarů Jiří Mareček.

Reklama