Hlavní obsah

Kdo zacelí trenérské vakuum? Radovi asistenti, Dovalil nebo Fitzel

Zacelí hrozící vakuum po odvolaném Radovi jeho dosavadní asistenti Pavel Hapal s Jaroslavem Šilhavým, anebo si k reprezentační dvacítce a jedenadvacítce přibere trenér Jakub Dovalil na jedno utkání i áčko? I to je dilema, které bude fotbalová generalita řešit, když ve středu popraví Radu. Někdo totiž bude muset 5. června v jabloneckém přátelském utkání proti Maltě český národní tým jako trenér vést...

Článek

Radovy hodiny u české reprezentace jsou po devíti měsících sečteny, což průzkum Sport.cz a Práva potvrdil. Na jménu jeho nástupce se však fotbalová generalita ve středu neshodne, což společná sonda obou redakcí rovněž potvrdila. Ostatně, ani by to nebylo moudré, protože její mandát vyprší na červnové valné hromadě, kde by si měl fotbal zvolit nové vedení.

Alespoň na jménu se shodnout

„Souhlas, nástupce Rady by měl vybrat a jmenovat až nový výkonný výbor,“  nechal se pro Sport.cz slyšet teplický František Hrdlička, jenž mezi generalitou zasedá. „Na jménu, s nímž se bude jednat, bychom se však dohodnout měli,“ namítá Jaroslav Starka.

„Jednat s potencionálními adepty můžeme, hledat shodu v celém fotbalovém hnutí musíme, ale rozhodující slovo by měla mít nová fotbalová vláda,“ myslí si Jaroslav Vacek.

Problém jménem Malta

Problém je ovšem s červnovým zápasem s Maltou. Pokud trenér Petr Rada u reprezentace skončí, musí se najít jiný trenér. Alespoň na jedno utkání!

„Mohou ho odkoučovat Radovi asistenti,“ namítá další ze svazových místopředsedů Jiří Kubíček, i když i jemu je jasné, že asistenti mohou ve středu skončit společně s Radou. „Navrhnu odvolání celého realizačního týmu,“ prozradil pro Sport.cz první muž českého fotbalu Pavel Mokrý. A jak se zdá, ve fotbalovém vedení najde pro svůj návrh podporu. Ruku pro jeho návrh určitě zvednou Vacek, Starka, další se přidají.

Komu tedy svěřit vedení reprezentačního áčka proti Maltě? Jako nejreálnější varianta se jeví alternativa s trenérem dvacítky a jedenadvacítky Jakubem Dovalilem. Pro něho by určitě nebylo problém dát šanci a vyzkoušet některé mladé hráče přicházející v úvahu. Názor samotného Jakuba Dovalila se však nepodařilo zjistit, neboť je v současnosti v zahraničí.

A pokud by se česká fotbalová generalita se na trenérovi neshodla? Pak je zde ještě možnost... Sice absurdní, ale proč nesvěřit v jabloneckém přípravném duelu koučování obou týmů českému trenérovi ve službách Malty Dušanu Fitzelovi?!

Reklama

Související témata: