Hlavní obsah

Odvolaný trenér Rada: Za mé vlády se žádné disciplinární prohřešky nestaly!

PRAHA

Zadním vchodem ke strahovskému sídlu ráno přijel, zadním vchodem ho po jednání fotbalové generality teď už ex-reprezentační trenér Petr Rada opouštěl. Na pozvání prvního muže českého fotbalu Pavla Mokrého, aby předstoupil před novináře, nereagoval, na podobnou prosbu místopředsedy svazu Jiřího Kubíčka rovněž ne. Chtěl zmizet inkognito, přesto Sport.cz jeho bezprostřední reakci zaznamenal.

Článek

Opouštíte Strahov kvapem, zadním vchodem a asi hodně rozčarovaný... Proč jste se nakonec rozhodl jít s fotbalovou generalitou na dohodu a působení u národního týmu ukončit?

Sportovní výsledky převážily. Tlak médií a veřejnosti zrovna tak.

Jenom sportovní výsledky? Pouze tlak veřejnosti a  novinářů?

I členům výkonného výboru jsem jasně řekl, že za prohřešky, které proběhly po zápase se Slovenskem, nemám žádnou odpovědnost.

Ale vy jste byl přece reprezentačním trenérem...

Opakuji - neudály se v rámci reprezentačního srazu. A co já jsem národní mužstvo vedl, žádný problém s prohřešky takovéhoto kalibru jsem neměl.

Myslíte, že bylo správné vyřazení všech šest hříšníků z nočního tahu Prahou z reprezentace, jak to provedl výkonný výbor?

Nevím a ani se tomu nebudu v tuto chvíli vyjadřovat. Každopádně zmiňovaným hráčům zavolám a řeknu jim své.

Co to bude? Co se jim chystáte říct? Že vás podrazili? Že se podepsali na vašem konci?

To je má interní záležitost.

Když jste ráno na Strahov mířil, věřil jste, že křeslo reprezentačního kouče uhájíte, nebo jste tušil, že se konec neodvratně blíží?

Některé věci jsem prostě přehodnotitl. Samozřejmě že mě ukončení trenérského působení u české reprezentace mrzelo, ale to prostě k profesi patří.

Jste hodně rozladěný a zhrzený?

Budu dál fandit českému fotbalu, aby měl výsledky.

Hájil vy jste se vůbec nějak před fotbalovou generalitou?

Předložil jsem první analýzu posledních zápasů a uznal, že po sportovní stránce nevyšly. I proto jsme se dohodli na ukončení spolupráce.

Reklama