Hlavní obsah

Kouč Brückner skryl trénink

PRAHA

Před zcela pustými tribunami letenského stadiónu absolvovali v pondělí vpodvečer čeští fotbalisté další trénink před středeční bitvou s Nizozemci, s nimiž se střetnou o přímý postup na EURO 2004. "Jde o detaily, ty mohou rozhodnout," řekl trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner.

Foto: archiv

Karel Brückner

Článek

"Někdy je třeba sáhnout k uzavřené přípravě, i když je samozřejmě hezké, když před časem v Olomouci na trénink přišlo 5000 diváků," poznamenal dále kouč a jen naznačoval, co se za branami stadiónu dělo.

Nic extrémně fyzicky náročného. "Je osmačtyřicet hodin po zápase, musíme dát pozor na větší zatížení, nesmí se to přeexponovat, nemuselo by se to vyplatit," potvrzoval, že na programu budou spíše standardní situace a nácvik taktických manévrů. Není to nijak nový prvek. Brückner utajeně vymýšlel nebývalá překvápka na soupeře už v době, kdy k úspěchům vedl jednadvacítku.

Vše jistila ochranka

Uzavřený trénink před bojem s Nizozemci plánoval dlouho dopředu. "I při některých předešlých zápasech áčka to praktikoval. A dělal to i jeho předchůdce Jozef Chovanec," připomínal vedoucí týmu Jaroslav Dudl. Organizačně vše jistila ochranka.

Jak důkladně? "Můžete to zkusit," usmíval se Dudl. Jen lidé z realizačního týmu se bez potíží měli dostat do ostře střeženého prostoru. "I já sám jsem raději zrušil sraz s rodinou, které jsem na stadiónu původně chtěl dát lístky," řekl vedoucí mužstva.

Kouč si přál zapojit výrazněji do přípravy i Tomáše Galáska. "Věřím, že ve středu už nastoupí," pravil Brückner, byť osvědčený štítový záložník zápolil s bolestmi přitahovače a ani jednou netrénoval naplno. "Je to stále ve stejné poloze, prodělává procedury, dosud se připravoval bez ostřejších pohybů," líčil kouč.

Omílané zvěsti o potížích Nizozemců ho nechávaly v klidu. "Jejich sobotní výhru s Rakušany jsem sledoval pozorně a řečem o problémech nevěřím," tvrdil trenér. Středeční zápas začíná patnáct minut po 20. hodině a vysílá ho Nova.

Reklama

Související témata: