Hlavní obsah

Reprezentační kapitán Rosický si už v této sezóně nezahraje

LONDÝN/PRAHA

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický z Arsenalu, který kvůli zranění nehraje od loňského ledna, se už v této sezóně na trávníku neobjeví. Ve čtvrtek to na oficiálním webu klubu uvedl trenér Arséne Wenger s tím, že osmadvacetiletý záložník se po dlouhodobých potížích s podkolenní šlachou nestihne vrátit.

Článek

Wengerovým vyjádřením tak padla definitivně možnost, že si Rosický alespoň jednou v sezóně 2008/09 zahraje, v což sám fotbalista doufal v nedávném rozhovoru pro klubovou televizi. Zhruba před měsícem se totiž osmadvacetiletý záložník radoval, že se jeho fotbalový život začíná vracet do normálu a těšil se, že naskočí do tréninku s A-týmem.

Rosický hrál naposledy zápas 26. ledna loňského roku proti Newcastlu, poté následovala dlouhá léčba zraněné podkolenní šlachy, kvůli níž musel dvakrát na operaci.

Po vynechaném mistrovství Evropy ve Švýcarsku a Rakousku a celém podzimu se na začátku kalendářního roku začalo mluvit o jeho blížícím se návratu. Na chvíli se dokonce objevila možnost, že by se kapitán týmu mohl objevit i v kvalifikačním dvojzápase ve Slovinsku a proti Slovensku, stop mu však tehdy vystavily potíže s třísly.

Do konce Premier League zbývá měsíc, reprezentaci čeká v červnu přípravný duel s Maltou, kvalifikace pokračuje až v září.

Reklama

Související témata: