Hlavní obsah

Advocaat bere pouze vítězství

PRAHA

Trenér nizozemské fotbalové reprezentace Dick Advocaat před dnešním zápasem proti českému týmu příliš nekalkuluje a jediné, s čím bude spokojen, je vítězství. "Nemá cenu spekulovat, jaká remíza by pro nás byla výhodná nebo ne. Náš cíl je výhra," řekl kouč.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Trenér nizozemské reprezentace na včerejším tréninku na Letné zjišťuje zdravotní stav Edgara Davidse

Článek

"Z hlediska vývoje ve skupině nás čeká klíčový zápas. Musíme se ale dívat především sami na sebe a zvolit taktiku, se kterou uspějeme. Střetnou se dva týmy na stejné úrovni. Jediný rozdíl je v tom, že my hrajeme venku," prohlásil Advocaat s tím, že bude důležité, komu se podaří dát první gól.

I před nizozemskými novináři tajil sestavu a vůbec se nechtěl pouštět do debat, kdo by na kterém postu měl dnes večer na Letné nastoupit. "Protože jde o nesmírně důležitý zápas, z něhož téměř jistě vzejde vítěz skupiny, postavím ty nejzkušenější hráče. Víc vám neřeknu. Já už vím, kdo bude hrát a to stačí..."

Davids zřejmě nastoupí

Otazník prý visí nad startem záložníka Juventusu Davidse, který má menší problémy s třísly. "Rozhodnu se večer po tréninku," řekl pouze Advocaat. Nedvědův klubový spoluhráč však včera na Letné běhal jako fretka a nevypadalo to, že by ho třísla nějak limitovala.

Nizozemci přiletěli do Prahy včera v poledne a ubytovali se v hotelu Four Seasons u Karlova mostu. V 18 hodin absolvovali předzápasový trénink. "Čeká nás důležitá bitva, kterou musíme zvládnout," uvědomoval si kouč.

Reklama