Hlavní obsah

Svaz potvrdil jmenování Straky na dobu neurčitou

PRAHA

Předseda Českomoravského fotbalového svazu Pavel Mokrý ve středu uvedl do funkce nového trenéra české reprezentace Františka Straku. Současně na tiskové konferenci potvrdil, že nový kouč dostane smlouvu na dobu neurčitou, v níž bude zakotvena možnost jednostranného vypovězení ze strany svazu. Kontrakt zatím podepsán není.

Článek

S jednodenním odstupem Mokrý uvedl, že výkonný výbor při svém úterním jednání zhodnotil všechny výstupy a připomínky odborných komisí. "Přijali jsme dvě doporučení ohledně toho, že by neměl být angažován zahraniční kouč či trenér se závazky u klubu první ligy," řekl Mokrý.

Doplnil, že expertní skupina, jež doporučila na post trenéra Dušana Uhrina staršího, má jen poradní hlas. "Poslední slovo a koneckonců i zodpovědnost je na straně výkonného výboru," vysvětlil, proč většina výboru včetně jeho samotného doporučení odmítla.

Mokrý potvrdil, že dalším kandidátem byl vedle Dušana Uhrina, který prohrál v druhém hlasovacím kole se Strakou 5:7, Jaroslav Hřebík, současný kouč reprezentace do 18 let. "Jeho jméno doporučil ráno před volbou předseda Unie českých fotbalových trenérů Verner Lička," sdělil funkcionář, jak se do výběru dostal někdejší trenér Sparty Praha.

Volba na Straku padla prý především kvůli tomu, že podle nich nejlépe nastartuje mužstvo. "Má k tomu nejlepší předpoklady. Mužstvo má své vnitřní problémy, s morálkou i výkonností. On podle nás splňoval ze všech možností nejvíce podmínku, aby došlo k rychlému obrození," doplnil Mokrý.

Reklama