Hlavní obsah

Bednářův úlet je vrcholem stupidity, rozčílil se reprezentační kouč Straka

Zdeněk PavlisSport.cz

Nový kouč české fotbalové reprezentace František Straka je z Bednářova skandálu úplně v šoku. „To, co Roman udělal, je vrcholem stupidity. A to jsem se chystal, že mu dám v národním mužstvu šanci,“ vypálil ze sebe František Straka v rozhovoru pro Sport.cz okamžitě, jakmile se k němu dostaly informace, že český legionář ve službách West Bromwich Albion kupoval od dealera kokain a marihuanu.

Článek

Straka s ním počítal. Chtěl dát opomíjenému Romanu Bednářovi v nově budované české fotbalové reprezentaci šanci.

„Věděl jsem, že měl v posledních týdnech zdravotní problémy, takže jsem se chystal, že mu zavolám, abych zjistil, jak na tom se svalovým zraněním momentálně je. Jenže to, co provedl, je  absolutně nepřípustné. Vrchol stupidity,“ nebral si servítky nový reprezentační trenér František Straka.

Bednáře přistihli angličtí novináři a fotoreportéři, jak si po vítězném utkání s Wiganem kupuje drogy od muže sedícího v autě před jeho domem. Za tři dny měla podle bulvárního listu News od the World přebírat od téhož dealera drogy Bednářova přítelkyně. Údajně mělo jít o pět gramů kokainu, které vydají přibližně na sedmdesát dávek.

Anglické noviny News Of The World zveřejnily na svých internetových stránkách fotografii Romana Bednáře.foto: www.newsoftheworld.co.uk

„Byla to pro mě šokující informace. To, co Bednář provedl, je jedním slovem nehoráznost, která se s počínáním profesionálního fotbalisty absolutně neslučuje. On, stejně jako všichni reprezentanti si přece musí uvědomovat, že jsou příkladem pro děti a mládež a podle toho se musí chovat,“ rozpálil se na Bednářovým úletem  František Straka.

Trávníček: Situace je mimořádně vážná

O Bednářově deliktu v neděli jednal přímo v Anglii i David Trávníček z agentury Sport Invest, která fotbalistu zastupuje. Přitom za kanál La Manche vůbec neletěl v předtuše nějakého maléru, protože měl v Anglii  úplně jiné povinnosti.

„Už jsem s Romanem seděl a všechno jsme se vyříkali. Situace je mimořádně vážná,“ přiznal David Trávníček v telefonátu se Sport.cz. „V pondělí či v úterý budou zástupci Sport Invest UK jednat i s představiteli klubu,“ potvrdil, že rokování o dalším Bednářově osudu budou pokračovat.

Fotbalista Roman Bednář předává peníze dealerovi.foto: www.newsoftheworld.co.uk

„I já budu Bednářovi volat, protože s ním chci mluvit. Původně jsem mu chtěl dát šanci a povolat ho na přípravné střetnutí 5. června s Maltou, ale teď je něco takového nemyslitelné. Je prostě absolutně vyloučené, že by se po takovémto deliktu v reprezentaci objevil,“ sdělil kouč českého národního týmu Straka pro Sport.cz své nekompromisní stanovisko.

“Velice lituji toho, co se v neděli objevilo v médiích <span>a následných</span> potíží a negativní publicity, kterou to přineslo vedení, hráčům a dalším pracovníkům West Bromwich Albion i všem fanouškům. Mým největším zklamáním je sestup týmu a upřímně doufám, že budu mít příležitost znovu podpořit klub v příští sezóně," nechal se slyšet Roman Bednář v prohlášení, které rozeslala společnost Sport Invest, jež ho zastupuje.

Kokainové skandály
Diego Maradona (argentinský fotbalista)
Současný kouč argentinské reprezentace je pro své svěřence svérázným vzorem... Závislost na kokainu provázela mistra světa z roku 1986 téměř po celou kariéru. V roce 1991, kdy působil v Neapoli, měl pozitivní test.
Adrian Mutu (rumunský fotbalista)
Stopy kokainu měl v roce 2004 v krvi a pak se k jeho užívání sám přiznal. Chelsea s ním okamžitě ukončila smlouvu a podle rozhodnutí FIFA měl hříšník zaplatit klubu pokutu ve výši 420 miliónů korun.
Martina Hingisová (švýcarská tenistka)
Byl to podivný konec kariéry. Čechošvýcarka svolala tiskovou konferenci a oznámila, že měla pozitivní test. Užití kokainu však rezolutně odmítla. „Jsem naštvaná a frustrovaná, protože jsem stoprocentně nevinná,“ tvrdila.
Tom Boonen (belgický cyklista)
Nedá si pokoj. Už loni nesměl jet Tour de France, tvrdil však, že mu někdo musel kokain nasypat do pití. Před týdnem jeho stáj Quick Step oznámila, že měl pozitivní výsledek znovu a pozastavila slavnému jezdci činnost.
František Straka (český fotbalový trenér)
Koncem roku 2004 skončil ve Spartě a MF Dnes napsala, že se v souvislosti s jeho odvoláním šíří spekulace, že bral kouč kokain. Straka to označil za stupiditu a později vydal prohlášení, že má jasné důkazy o tom, že je čistý. Potvrdily to vlasové testy, jimž se podrobil.

Reklama

Související témata: