Hlavní obsah

Brücknerova smlouva prodloužena do června

Trenér Karel Brückner může v klidu osnovat jarní přípravu české fotbalové reprezentace na ME, kam se ve středu večer tým probojoval. Jeho smlouva u národního celku sice vyprší koncem kalendářního roku, ale v platnost vstoupí opce o koučově dalším působení u mužstva do červnového šampionátu v Portugalsku.

Foto: archiv

Karel Brückner může český národní tým v klidu připravovat na ME

Článek

Brückner byl na dopolední tiskové konferenci dobře naladěn a mezi hodnocením stačil zažertovat i o svém působení u týmu. "Třeba mě čeká počátkem roku nějaký konkurz," vtipkoval o svém kontraktu.

Vedle sedící vedoucí oddělení mezinárodního oddělení svazu Jaroslav Dudl, který je současně vedoucím mužstva, ho však upozornil, že má ve smlouvě dodatek o opci, která ji automaticky prodlužuje. "Tak to vidíte, já na tohle papírování moc nejsem. Asi to bylo napsáno někde na konci a hodně malým písmem," vtipkoval úspěšný kouč.

Generální sekretář posléze Dudlova slova potvrdil. "Do mistrovství Evropy má pan Brückner s fotbalovým svazem platný kontrakt," ujistil fotbalovou veřejnost Fousek, že národní tým o hlavního strůjce současných úspěchů nepřijde.

Reklama