Hlavní obsah

Ivan Hašek: Málem jsem se k oslavám titulu nedostal

Odsouvání je u konce. Trenér Ivan Hašek se k případné volbě na post předsedy Českomoravského svazu nechtěl vyjadřovat. Soustředil se na závěr ligy ve Spojených arabských emirátech. O víkendu s Al Ahlí svůj cíl splnil, ligový primát získal. Po oslavách se tedy vrací k rozmýšlení ohledně českého fotbalu. "Potřebuji se sejít s několika lidmi. Všechno včas oznámím," řekl v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Co pro vás znamená vítězství v lize ve Spojených arabských emirátech?

Je to velký úspěch pro klub i pro mne osobně. Před rokem a půl jsem přišel s tím, abych do mužstva především přinesl vítěznou mentalitu. Neměli jsme nejsilnější kádr a nebyli jsme favority. Přesto jsme vyhráli Prezidentský pohár, Superpohár a teď ligu, jejíž vítěz postupuje přímo do mistrovství světa klubů, které hostí Dubaj.

Zbyla nějaká trofej, kterou byste nezískal?

Je tu ještě jeden menší pohár, který se hraje většinou s hráči z lavičky. Ten nemáme a také jsme neuspěli v Lize mistrů. Měli jsme hodně zraněných, kádr není tak silný. Hráči ale nejsou schopni odehrát na vrcholné úrovni dva zápasy v týdnu. Zdejší fotbalisté jsou po technické stránce výborní, ale jejich problém je v profesionálním přístupu a ve větší tvrdosti k sobě samým.

Závěr ligy byl prý hodně hektický...

Tady nemáte nic jisté do poslední minuty zápasu. Během ní tu padnou i tři branky. My jsme vedli na hřišti Al Šabab 2:0, pak jsme polevili, a dokonce jsme si vstřelili vlastní gól. My jsme ale dali branku do šatny, o poločase jsme si všechno vyříkali a vítězství udrželi. Bod za námi skončila Al Džazíra, kterou jsme porazili v lize jen my. Velký podíl na úspěchu má celý klub. Vedení, které vytvořilo perfektní podmínky, a můj skvělý realizační tým.

Jak se v Dubaji slaví?

Oslavy se odehrávaly na našem stadiónu, který je od hřišti Al Šabab asi kilometr daleko. Málem jsem se k oslavám titulu nedostal. Dorazil jsem tam mezi posledními, protože bylo všude plno aut a musel jsem také do televize. Slavilo se do pozdní noci, ale bez alkoholu. V pondělí byla ještě jízda autobusem a ohňostroj.

Zůstanete v Dubaji nebo se vrátíte domů?

Teprve si sednu s vedením klubu. Jsem rozhodnutý, co jim řeknu, ale oni se to dozvědí první. Do Prahy se vrátím asi koncem týdne.

Budete kandidovat na předsedu svazu?

Potřebuji se sejít s několika lidmi, abych neměl informace jen po telefonu. Všechno včas oznámím.

Reklama