Hlavní obsah

Kadlec: Zklamání je obrovské, na čtvrtý pohár jsem nedosáhl

S deseti reprezentačními starty je ve Strakově výběru za mazáka. Obránce Michal Kadlec však musí ve fotbalovém nároďáku nejdřív zapomenout na zklamání, které si v závěru sezóny prožil s Leverkusenem. Ve finále Německého poháru jeho tým prohrál s Brémami, a tak se ambiciózní klub v příštím ročníku do Evropy nepodívá. A to byl po podzimu adeptem na titul...

Článek

Trenér Straka vás při obědě musel povzbuzovat, abyste na prohrané finále zapomněl. Rozčarování je na vás patrné.

Představovali jsme si to jinak, zklamání je obrovské. Rozhodl nešťastný gól. Kdyby nepadl, mohli jsme zápas dovést k penaltám, které už jsou loterií.

Vy byste si před 75 tisíci diváků na penaltu troufl?

Troufl, asi bych se přihlásil na závěrečnou pátou sérii. Mám s tím dobré zkušenosti. Se Spartou jsem vyhrál tři minulé ročníky Poháru ČMFS, tak jsem se těšil, že si sérii prodloužím i v Německu. Ale na čtvrtý pohár jsem už nedosáhl...

Horší však asi je, že Leverkusen vypadl z pohárové Evropy. Co z toho klub vyvodí?

V průběhu sezóny jsem říkal, že nejsme pod takovým tlakem jako ve Spartě, kde se musí vyhrávat všechno. Bylo však dané, že poháry chceme hrát. V nejbližších dnech uvidíme, co z toho vyplyne. Náš trenér Labbadia cítí, že jeho pozice je tak 50 na 50.

Vaše individuální výkony však jsou hodnoceny dobře, s první sezónou v bundeslize můžete být spokojený.

Hezky se to poslouchá, ale hodnocení nechám na jiných. Raději bych však bral klubový úspěch. V zimě, kdy jsem ještě v Leverkusenu hostoval, se mluvilo o zájmu Bayernu či Hoffenheimu, to mě potěšilo. Pak jsem ale podepsal smlouvu do roku 2013 a jsem spokojený. Všichni se už těšíme na náš nový stadión.

V pátek vás s národním týmem čeká duel s Maltou. Ve Strakově výběru jste pomalu za kmeta...

Pozvánku do reprezentace vždycky vítám. Po dlouhé době se tady vlastně sešla bývalá jedenadvacítka. Když budou kluci něco potřebovat, rád jim pomůžu. Jsou to sice nováčci, ale zkušeností už většinou mají dost.

Cítíte, že jste v užším výběru jako možný kapitán?

Tak o tom jsem ani nepřemýšlel. Podstatné je, abychom se na zápas dobře připravili.

Ale co bude dál? Situace je dost nepřehledná. Straka má mandát zatím jen na jeden zápas a pokud chcete postoupit na světový šampionát, musíte už na podzim všechno vyhrát...

Není to jednoduché. Ani pro Straku, na němž je vidět, jak obrovskou radost má, že může být u toho. Mluvil jsem s ním a mám z něj dobrý pocit. Valnou hromadu my neovlivníme, ale o postup se ještě porveme. Na Slovensku jsme v minulosti dokázali vyhrát a další silné soupeře pak máme doma. Podle mě jsme pořád ve hře!

Nejdřív si ale určitě dáte pořádnou dovolenou.

Po Maltě vyrazím na čtyři dny na Ibizu. Spoluhráči z Leverkusenu tam mají pronajatou vilu, tak jsem jim slíbil, že se k nim přiletím ohřát. Potom už chci být s rodiči a přáteli doma v Uherském Hradišti, kde jsem půl roku nebyl.

Reklama

Související témata: