Hlavní obsah

Žádný český klub mě z Moskvy nevykoupí, tuší Hubník

Po delší době si na Letné připsali přestupové bingo. Roman Hubník se po boku Tomáše Řepky rychle adaptoval a fotbalová Sparta se mohla pochlubit zřejmě nejlepší stoperskou dvojicí jarní Gambrinus ligy. Úlovek však má jeden háček. Hubník, který nechybí v nové reprezentaci kouče Straky, v Praze pouze hostuje z FK Moskva. A tuší, že na přestup je pro Spartu příliš drahý.

Článek

Jaro vám vyšlo, ve Spartě hostujete do konce kalendářního roku. Máte představu, co bude dál?

Řešit se to bude až během podzimu. Teď v létě se nic dít nebude. A je to dobře, alespoň budu mít čistou hlavu na přípravu. Jsem rád, že jde o roční hostování. Pravidelně hraju a věřím, že to mé budoucnosti jen prospěje.

Myslíte, že by vás Sparta dokázala v zimě koupit?

Co vím, tak požadavky FK Moskva jsou hodně vysoké. Myslím, že podmínky transakce by asi byly pro kterýkoliv český klub nesplnitelné... Mojí prioritou je zatím stále zahraničí. Ať už v Moskvě, nebo někde jinde.

Dařilo se vám i střelecky, dal jste na jaře čtyři góly. Ten v posledním kole v Mladé Boleslavi byl vítězný, takže Spartě jste pojistil kvalifikaci Ligy mistrů a svojí Olomouci přihrál Evropskou ligu. Víc jste si asi přát nemohl...

Brácha se hned ozval a spolu s ním i pár dalších kluků z Olomouce. Bylo to příjemné.

Po těžkém zranění Kladrubského jste se posunul do středu pole. Co když vám místo defenzivního záložníka zůstane?

To snad ne, raději se rychle vrátím zpátky od obrany. V záloze to pro mě není optimální. Je to náročnější na fyzičku, někdy se ani nepotkám s balonem a jen tak létá kolem mě.

Můžete být klidný, v národním týmu jste v roli stopera, která je vám vlastní.

Moc jsem se těšil. Není pravda, že se tu sešla parta neznámých kluků. Většina z nás nedávno působila v jedenadvacítce a pár zkušenějších hráčů tomu jen přispěje. Pro nás jedenáct nováčků je to velká šance a vrchol kariéry.

Jak se asi zápas s Maltou bude odvíjet?

Trenér Straka dává i do tréninků emoce, chystáme se na to, co budeme chtít hrát. Nechtěli bychom se přizpůsobit tomu, s čím přijede soupeř. Za tři dny přípravy se nestihneme moc sehrát. Ale po pár minutách utkání se to určitě bude lepšit, zvykat si nebudeme dlouho.

V sobotu máte 25. narozeniny, navíc jste nováček. Při takovém počtu debutantů vám to však asi projde hladce, zřejmě vás ani nemá kdo pumpnout o zápisné...

Vím, že pokladníkem býval Ujfaluši. Ale zatím jsem nezaslechl, že by místo něj někdo vybíral. Není tu asi nikdo, kdo by se o to postaral.

Reklama

Související témata: