Hlavní obsah

Jednadvacítka zúžila před cestou do San Marina kádr o čtyři hráče

Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Jakub Dovalil zúžil před úterním úvodním zápasem evropské kvalifikace v San Marinu kádr o čtyři hráče. S mužstvem v neděli do dějiště duelu neodcestovali obránci Jan Halama a Radek Dejmek, záložník Tomáš Mičola a útočník Michael Rabušic.

Článek

Už před pár dny musel trenér kvůli zdravotním potížím oželet slávistu Milana Černého, sparťana Martina Zemana a brankáře Marka Štěcha z West Hamu. Doma nakonec zůstal i špílmachr Jan Morávek. "Dlouho netrénoval, protože dostal od klubu volno, aby mohl maturovat," uvedl Dovalil na adresu devatenáctiletého středopolaře, který v sobotu nastoupil za Bohemians 1905 v posledním kole druhé ligy.

Jednadvacítka se od úterý připravovala na soustředění v Nymburce a všichni, kteří v neděli odletěli z Prahy, jsou fit. "Měli jsme super podmínky a ani chladnější počasí nám nevadilo, naopak budeme dobře připraveni na to, co nás čeká v San Marinu. Po sezoně jsme samozřejmě museli zařadit dost regeneračních věcí a pak jsme se zaměřili především na standardní situace a kombinace v křídelních prostorech," přiblížil Dovalil na webových stránkách svazu.

Vstup do kvalifikace považuje za klíčový. "Chceme v San Marinu vyhrát a pokud možno bez žluté karty. San Marino v předcházející kvalifikaci všechny zápasy prohrálo, ale některé jen o gól. Uvidíme, jaké bude hřiště a prostředí a jak do zápasu vstoupíme. Pomohl by nám rychlý gól," dodal Dovalil.

Úterní zápas začne v Serravalle ve 20:30.

Reklama

Související témata: