Hlavní obsah

Šírla čeká ještě zápas v Nalčiku a potom dovolená v Čechách

Museli spoluhráčům závidět. Zatímco pro většinu fotbalistů nově sestaveného nároďáku sezóna duelem s Maltou skončila a vyrazili na dovolenou, dva ruští legionáři se ještě musejí koncentrovat na jeden ligový duel. Kanonýra Necida z CSKA Moskva čeká derby s FK a Radek Šírl zamíří se svým Petrohradem až pod Kavkaz do Nalčiku. Dovolenou si užije výhradně doma.

Článek

Proti Maltě se na trávníku v Jablonci představilo deset nováčků. Na hře mužstva se to hodně projevilo.

I když možná kluci budou tvrdit opak, na nováčcích přece jen byla určitá nervozita znát. Především v tom, jak jsme řešili šance. Také Tomáš Necid se zastřeloval dlouho, měl tři, čtyři příležitosti, ale potom přece jen rozhodl.

S osmým reprezentačním startem jste byl jedním z mála mazáků, kteří mohli srovnávat Radův a Strakův tým...

Rozdíl ve hře samozřejmě byl, protože stabilní mužstvo spolu hrálo dost dlouho. Souhra fungovala dokonale, hráči měli své návyky a věděli předem, kam kdo poběží. To s Maltou nebylo, jednoznačně nám chyběly zkušenosti.

Situace kolem národního týmu je velmi nepřehledná, není jasné, kdo ho dál povede. Přitom v závěru kvalifikace MS 2010 už musí jenom vyhrávat.

První věc je, jak dopadne valná hromada, jakého trenéra vybere nový výkonný výbor a zda pak kouč osloví třeba i šest vyloučených hráčů. Zbývají nám ještě čtyři zápasy a i když na tom nejsme dobře, byla by škoda hodit tuhle šanci za hlavu. Postup však bohužel nemáme ve vlastních rukou.

Myslíte, že trenér Straka objevil pár nových tváří pro závěr kvalifikace?

Co bude, to nikdo z nás hráčů neví. Bylo tu jedenáct nových kluků, to se muselo projevit. Já znal osobně snad jen pět lidí.

Teď vás čeká s Petrohradem ještě konec jarní sezóny v ruské lize.

Bohužel jsme nezvládli zápasy s CSKA a s Dynamem Moskva, které jsme prohráli. Nálada byla hodně podrážděná. Naštěstí jsme pak porazili Krasnodar, a tak nám naši rivalové neodskočili. Ještě nás čeká zápas v Nalčiku a potom máme dovolenou. Doufám, že si na ní všichni odpočineme a že druhá půlka sezóny bude lepší.

Kde dovolenou strávíte?

Nacestuji se až dost, takže doma v Čechách. Nikam se harcovat nebudu. Volno máme dva týdny, 29. června nám pak začíná kemp v Rakousku.

Reklama

Související témata: