Hlavní obsah

VIDEO: Ujfaluši fandí Haškovi, ale do reprezentace se určitě nevrátí

Pavel DosadilSport.cz

Je uvolněný, usměvavý, dobře naložený. Fotbalista Tomáš Ujfaluši tráví část své dovolené v Praze, na svém zásadním rozhodnutí však nehodlá nic měnit. Národního týmu se vzdal a trvá na tom. „Ať už povede po valné hromadě reprezentaci kdokoliv, já své rozhodnutí nezměním. Je to definitivní,“ ujistil v pátek obránce Atlétika Madrid.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Ujfaluši s dcerou Kačenkou

Článek

Jste na dovolené, máte dobrou náladu. Nezměníte své rozhodnutí?

Ne, opravdu ne.

V červnu je však valná hromada fotbalového svazu. Čekají se změny. Nezlomí vás ani případné nové vedení, které by vám bylo sympatické?

Ani to ne. Fandím panu Haškovi, ale já se rozhodl a stojím si za svým. Radil jsem se jen s tátou, jinak s nikým. Fotbalové věci si řídím sám. Rodina však stojí za mnou.

Nejvíc vám vadí, že bylo šest hráčů potrestáno bez toho, aby je někdo vyslechl?

Samozřejmě. Trestalo se na základě článku v bulváru, nikdo nechtěl slyšet, jak to bylo. Vadila mi také reakce novinářů, jejich tvrzení, s kým jsme u Ševce Matouše byli. To přece nejde, takové zprávy jdou do světa a každý se jich chytne.

Potrestáni jste byli za „oslavu“ po prohraném zápase se Slovenskem. Měl jste kvůli tomu v Atlétiku nepříjemnosti?

Vůbec ne, žádné. Jakmile jsem do Madridu přiletěl, trenérovi jsem o tom řekl. V novinách o tom vyšlo asi pět vět a tím to ustalo.

Poté, co k nároďáku nastoupil František Straka, vyvstal rozpor, zda jste s trenérem vůbec mluvil, nebo ne.

S panem Strakou jsem v kontaktu nebyl. Čísla českých trenérů nemám uložená a všechna neznámá brát nemohu. Pouze jsem reagoval na to, že mě pan Straka nebude povolávat. Vždyť já se reprezentace sám vzdal!

Přece jen, nelitujete teď nočního dýchánku po porážce se Slováky? I Pavel Nedvěd konstatoval, že v nároďáku se sice i dřív popíjelo, ale ne na veřejnosti a po prohraném klíčovém zápase...

Když teď vím, co následovalo, tak jsme asi opravdu měli zůstat doma na hotelu...

Věříte, že reprezentace bez vás složitou situaci zvládne a na mistrovství světa ještě postoupí?

Bude to těžké, ale věřím, kluci pro to musí udělat maximum! Pokud jde o stopery, variant je spousta. Mladý Šimůnek, který vyhrál titul s Wolfsburgem, Kováč, mladý Suchý. Já taky začínal v nároďáku v 21 letech. V něm hrajete zápasy, které vás posouvají nahoru.

Co vám bude nejvíc chybět?

Samozřejmě kontakt se spoluhráči. Reprezentační srazy byly jedinou příležitostí, kdy jsme mohli být spolu. Jsem vlastenec a to mi zůstane. Budu klukům fandit a mě samotného možná budou při zápasech nároďáku svrbět nohy... Pořád věřím, že ať už bude u reprezentace pan Straka, nebo jiný trenér, správnou cestu najde.

Reklama