Hlavní obsah

Straka u reprezentace definitivně končí, svaz neuplatnil opci

PRAHA

Trenér fotbalové reprezentace František Straka u národního celku definitivně končí. Vedení ČMFS se rozhodlo neuplatnit jednostrannou opci, kterou kouč ve smlouvě měl. Až těsně před sobotní valnou hromadou se ukázalo, že navzdory původnímu tvrzení bývalého vedení měl kouč smlouvu jen do 30. června. Strakův první zápas s Maltou tak byl zároveň i poslední.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Trenér František Straka při utkání českého týmu s Maltou.

Článek

František Straka se v úterý sešel s novým předsedou ČMFS Ivanem Haškem a dohodli se na neprodloužení kontraktu. Nic jiného se ostatně ani nečekalo. Hašek po valné hromadě potvrdil, že chce u národního týmu mít Karla Jarolíma a začal okamžitě vyjednávat se Slavií, aby ho k reprezentaci uvolnila. A je dost možné, že na lavičku s Jarolímem usedne i sám Hašek.

"Františku Strakovi končí 30. června smlouva, a tak chci, aby byl co nejdříve jmenován nový trenér reprezentace. Abychom se mohli chystat na srpnovou přípravu s Belgií a hlavně na zářijový klíčový duel na Slovensku," prohlásil Hašek bezprostředně po svém zvolení a tím de facto potvrdil Franzův konec.

"Neuplatnili jsme opci. Víc to nebudu komentovat," prohlásil Hašek v úterý.

"Schůzka trvala patnáct minut. O nějaké další spolupráci jsme se ani nebavili, byť já jsem si ji představit dovedl. Tím spíš, že Ivan je předsedou a Karel koučem Slavie," řekl František Straka pro Sport.cz. "Přesto si myslím, že svůj úkol jsem splnil. Nikdy se nemá říkat nikdy, třeba se ještě někdy vrátím... Teď si vezmu pár dnů odstup a pak se obrátím na pár lidí, kteří by mě mohli k trénování vrátit," dodal Straka, který byl trenérem reprezentace od 12. května.

Pikantní je, že týden před valnou hromadou se Straka s Haškem sešli v jednom týmu veteránů Sparty na turnaji na Julisce. "To jsme se ale tématu reprezentace všemožně vyhýbali, nebavili jsme se o tom," dodal Straka.

Stal se tak raritou - koučem národního týmu na jediný zápas, ke kterému povolal jedenáct nováčků. "Bylo potřeba nároďák zase nastartovat, s tím jsem do toho šel. Abychom kvalifikaci na MS ještě zachránili, ať už se Strakou, nebo bez něj," zdůraznil Franz motto, kterým se pár týdnů v nejprestižnější trenérské funkci řídil.

Reklama