Hlavní obsah

Nekonfliktní občan Škorpil kritizuje starý svaz a nároďák vést nechce

Je to bordel. Fotbalový trenér Petr Rada vůbec neměl být od reprezentace odvolán a jeho situací se měl zabývat až nový výkonný výbor svazu. Takového názoru je liberecký kouč Ladislav Škorpil, jenž o postu trenéra národního týmu vůbec neuvažuje, i když mu spekulace v médiích radost udělala. „Hned jsem si ten výtisk schoval, abych ženě ukázal, jak mě zase v novinách vymódili,“ prozradil Sport.cz Škorpil.

Článek

Jak jste vnímal spekulace, že byste mohl vést národní mužstvo?

Jako spekulaci.

Nikdo ze svazu vás tedy nekontaktoval?

Nikoliv.

Vy sám byste o tuto pozici měl zájem?

Ne.

Jak by se podle vás tato situace měla řešit?

Na to se zeptejte pana předsedy Haška.

Očividně vás dění okolo jmenování nového kouče reprezentace nijak netrápí…

Já mám svých starostí dost. Nyní máme nově zvolený výkonný výbor a v něm kompetentní lidi, aby se touto otázkou zabývali. A samozřejmě, že se média chopí slova a spekulují o tom. Prapůvod veškerého toho bordelu je v tom, že byl odvolán trenér Rada.

Co tím máte konkrétně namysli?

Rada vůbec nemusel být odvolán kvůli jednomu přátelskému zápasu proti Maltě. Normálně mohl dožít k novému výkonnému výboru. Ten by potom mohl uvažovat o jeho odvolání. Řešil by situaci z pohledu toho, jestli má nějakého jiného a lepšího kouče, nebo nemá.

Celá komedie se jmenováním kouče Straky na jeden přátelský zápas proti Maltě byla tedy i podle vás zbytečná…

Trenér Rada a jeho realizační tým mohli národní tým vést do teď. Kvůli nějaké Maltě nebyl důvod ho odvolávat. Nový výkonný výbor by si s tím potom mohl hrát. Buďto by kouče odvolal nebo ne, ale pořád by nějaký trenér reprezentaci vedl. V tuto chvíli ji nikdo nevede…

Starý výkonný výbor udělal tedy symbolickou tečku za svým tolik kritizovaným vládnutím…

Je to opravdu úplně zbytečně vytvořený problém. A protože já mám svých starostí dost, nevím, proč bych měl řešit cizí problémy jen proto, že je ten dotyčný uměl udělat.

Myslíte tím někoho konkrétně?

Nemyslím tím konkrétně nikoho. Nejsem ten, který by novinářům dával šanci vytvářet konflikty. Já jsem protikonfliktní občan. Svých úspěchů jsem dosáhl tím, že jsem vždy dokázal ulamovat hroty a navozovat atmosféru plodné, příkladné a konstruktivní spolupráce.

Vraťme se ještě k tématu vaší osoby a reprezentace, copak vás spojení vašeho jména s pozicí trenéra národního týmu ani nezaujalo?

Ale zaujalo mě to. Hned jsem si ten deník dal do kufru od auta, abych ženě ukázal, jak mě zase v novinách vymódili.

Reklama