Hlavní obsah

Haškův asistent Klusáček se jako Mirek Dušín necítí

Milan VlčekSport.cz

Že by se v českém vrcholovém fotbale konečně objevil někdo, jehož charakterovým rysem je smysl pro čest a hrdost? Podle nového předsedy a současně kouče národního týmu Ivana Haška je jím jeho asistent u reprezentace Luděk Klusáček. "On je to takový Mirek Dušín českého fotbalu," zahlásil Hašek. „Já se tak necítím. Věci dělám podle svého svědomí,“ reagoval pro Sport.cz Klusáček.

Foto: archiv, Právo

Asistent Ivana Haška u fotbalové reprezentace Luděk Klusáček

Článek

Váš šéf z poslední arabské štace v Al Ahlí zase až tak moc nepřekvapil, když vzal reprezentaci do vlastních rukou. Jde sice o hodně nezvyklé řešení, vás ale určitě nezaskočilo...

Ivan chce udělat maximum pro postup na mistrovství světa, takže proto sáhl k tomuto netradičnímu řešení. Vidí to jako nejlepší variantu.

K reprezentaci se v roli poradce vrací Karel Brückner, zatímco vy , Michal Bílek a Jan Stejskal mu budete dělat asistenty. Co může toto spojení reprezentaci přinést?

V ideálním případě postup na mistrovství světa. Jmenování těchto zkušených trenérů bylo jedním z mála řešení, která v momentální situaci přicházela v úvahu.

Jaká atmosféra v nově vytvořeném realizačním týmu panuje a co jste si vytyčili jako hlavní úkol pro nejbližší dny?

Domluvili jsme se, že do úterka, kdy je připravena tisková konference, se k těmto tématům vyjadřovat nebudeme. Až na ní předneseme, kdo bude mít jaké úkoly a  kompetence.

Když předseda svazu a zároveň trenér reprezentace Ivan Hašek zdůvodňoval složení realizačního týmu, charakterizoval vás jako Mirka Dušína českého fotbalu. Hlavním rysem Foglarova hrdiny byl výjimečný smysl pro čest a hrdost. Cítíte se sám jako Mirek Dušín?

To je Ivanův pohled, já se tak necítím, protože věci dělám podle svého svědomí. Blíže jsme se s Ivanem poznali při posledním působení v Al Ahlí, možná si takový obrázek o mě udělal tam.

A nenarážel náhodou na to, že jste v roce 2001 ještě coby manažer Bohemians otevřeně prohlásil, že je český fotbal plný korupce a vydírání?

To nevím, musíte se zeptat jeho, co tím měl namysli.

Reklama

Související témata: