Hlavní obsah

Hašek se mezi prvními chce vypravit do Ruska za Kollerem

PRAHA

První pracovní schůzku má za sebou nový realizační tým fotbalové reprezentace. Svazový šéf a zároveň kouč Ivan Hašek si rozdělil kompetence s asistenty Michalem Bílkem, Luďkem Klusáčkem, Janem Stejskalem a poradcem Karlem Brücknerem. Společně začali připravovat srpnový přátelský zápas s Belgií, který bude posledním testem před kvalifikací MS.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ivan Hašek na tiskové konferenci v Praze po schůzce s realizačním týmem fotbalové reprezentace

Článek

Každý člen nového realizačního týmu již zná své místo. "Michal Bílek bude společně se mnou zodpovědný za přípravu a vedení tréninků i koučování. Luděk Klusáček má na starosti analyzování soupeřů, Jan Stejskal brankáře. Karel Brückner je konzultant, který se bude také podílet na sledování hráčů," oznámil šéf Ivan Hašek s tím, že jména dalších členů realizačního týmu zveřejní až po úterním zasedání výkonného výboru.

S Belgií hraje nároďák 12. srpna v Teplicích. Sotva se však sejde kompletní. "Datum zápasu je hodně nešťastné, protože budou probíhat kvalifikace na Ligu mistrů a Evropskou ligu. Musíme být co nejsilnější především na zářijový zápas v Bratislavě se Slovenskem," avizuje Hašek.

Nabitý Kollerův program

Proto asi nepovolá kanonýra Jana Kollera, který by měl být spasitelem až v kvalifikaci. "S Honzou jsem mluvil, jeho kalendář je hodně nabitý. Proti Belgii budeme jeho nominaci zvažovat, protože hraje každé tři dny. Je důležité vědět, že má zájem. Pokud budu mít víza, poletím se podívat na jeho nejbližší zápas na Spartaku Moskva. Nemyslím si, že by nechtěl reprezentovat."

První muž českého fotbalu ujistil, že k němu nedorazily žádné poplašné zvěsti o Tomáši Rosickém, který se už zapojil do přípravy Arsenalu. "Víme, že trénuje, žádné problémy jsme hlášeny neměli," říká Hašek.

Také připustil, že kromě Ujfalušiho, který se reprezentace sám vzdal, by se mohli vrátit všichni další hříšníci, které bývalý výkonný výbor vyloučil - Baroš, Kováč, Fenin, Matějovský a Svěrkoš. "Budeme s nimi mluvit, chci slyšet, co se vlastně stalo. Nehodlám řešit, co bylo, mě zajímá to, co bude," prohlásil Hašek.

Reklama

Související témata: