Hlavní obsah

Vypravíme se za Rosickým a trenérem Wengerem do Rakouska, připustil Hašek

První zahraniční mise šéfa českého fotbalu a zároveň i trenéra reprezentace Ivana Haška dopadla úspěšně. Z Moskvy, kde sledoval duel ruské nejvyšší soutěže mezi Spartakem Moskva a Samarou, se vrátil s Kollerovým příslibem, že nejlepší kanonýr v historii české reprezentace národnímu mužstvu v podzimní kvalifikaci o Afriku pomůže.

Foto: Milan Malíček, Právo

Z krátké cesty do Moskvy se vrátil Ivan hašek spokojený...

Článek

Avizovaná cesta tedy účel splnila, neboť Koller ohlásil reprezentační comeback. Dalo vám hodně práce ho přesvědčit, aby se vrátil a pomohl?

Seděli jsme čtvrthodiny a dohodli se, že na kvalifikační zápasy proti Slovensku a  San Marinu přijede.

O srpnové přípravě proti Belgii jste nemluvili? To si ho nechcete před klíčovým zápasem se Slovenskem vyzkoušet?

Má se Samarou strašně nabitý program,  neboť pomalu každý třetí den hraje. Proto jsme se domluvili, že si ještě zavoláme.

Vy jste se ovšem v Moskvě setkal nejen s Kollerem, ale i dalšími českými legionáři v ruských službách - Jiránkem ze Spartaku Moskva a Jarošíkem ze Samary, kteří v minulosti z reprezentace vypadli a o případném návratu mluvili hodně skepticky...

Na rovinu jsem se jich zeptal, zda budou mít něco proti tomu, když se objeví v širší nominaci. Nic nenamítali, i když pravdou je, že Jirka Jarošík se tvářil trochu udiveně.

Kováč, který sice momentálně v Rusku nehraje, ale setkání se rovněž zúčastnil, byl také udivený? Vždyť on přece patřil mezi šestici potrestaných flamendrů...

V širší nominaci figuruje, u něho je ale hlavní problém v tom, že ve Spartaku momentálně nehraje, neboť se stále jedná o pokračování jeho případného angažmá ve West Hamu.

Takže z krátké ruské mise jste si přivezl vesměs dobré pocity...

Co dobré - výborné, protože všichni tři naši hráči zahráli výtečně a člověk na ně musel být pyšný.

První špionážní výpravu máte za sebou, kam se vydáte příště?

To tak něco prozrazovat. Už tím, že jsem s předstihem oznámil cestu do Moskvy za Kollerem a spol., jsem si dost zavařil. Samé rozhovory a pomalu žádný čas na práci. Takže odpovím diplomaticky - sledujeme a sledovat budeme všechny hráče, kteří se objevují v širší nominaci. Některé osobně navštívíme, o jiných budeme mít přehled z televize či DVD.

Co třeba Rosický, jenž se o víkendu objevil po dlouhých osmnácti měsících na trávníku? Jeho Arsenal se chystá na novou sezónu v sousedním Rakousku, takže příležitost setkat se s ním i třeba s trenérem Wengerem se přímo nabízí...

Je možné, že se spojíme s Tomášem i s trenérem Wengerem, protože pro Arsenal i pro nás je podstatné, aby byl Rosický zdravý a hrál.

Takže je možné, že se v nominaci na přípravný duel s Belgií exkapitán reprezentace Rosický přece jen objeví?

Je předčasné mluvit o tom, kdo a kdy dostane pozvánku na toto utkání. Užší nominaci oznámím 6. srpna.

A do té doby zvládnete začátkem příštího týdne setkání s předsedou UEFA Platinim i audienci u prvního muže světového fotbalu Blattera ve Švýcarsku...

I z toho je vidět, jak nabitý program mám a že i proto nechci o pozorovatelských misích mluvit.

Reklama