Hlavní obsah

Na Slovensko letí varování, pochvalují si fotbalisté po Belgii

TEPLICE

Slibují začátek nové éry a první duel se jim povedl. Šlo sice jen o přátelský duel, vítězství fotbalové reprezentace nad Belgií však přišlo v pravý čas. Začátkem září už je na programu klíčový kvalifikační duel v Bratislavě, kde bude Haškův tým skládat reparát za domácí porážku v derby. Dopink v podobě vítězství 3:1 se může na Slovensku hodit.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Radost českých fotbalistů v utkání proti Belgii

Článek
Fotogalerie

Pozor na nás, ještě nejsme úplně na lopatkách. Takovou zprávu poslali fotbaloví reprezentanti z Teplic na Slovensko, kde je už brzy čeká klíčový kvalifikační duel. „Slováci dobře vědí, že u nás došlo ke změnám. Pro nás je samozřejmě povzbudivé, že jsme novou éru začali vítězstvím. Zápas na Slovensku bude především o hlavě. Já tvrdím, že kdo ho lépe zvládne psychicky, ten vyhraje,“ poukázal brankář a kapitán národního týmu Petr Čech.

Stejně tak nadějné je, že se v reprezentaci po roce zase trefil Milan Baroš. A vůbec nevadí, že to bylo z penalty. „Někdy je to z pokutového kopu těžší než ze hry. Já si ale věřil, míč vzal a proměnil, což je podstatné. Penalty kopu i za Galatasaray,“ připomínal Milan Baroš, který jinak výhru nad Belgií nechce přeceňovat. „Byl to přece jen přáteláček. A na Slovensku to bude válka, abychom se do kvalifikace vrátili,“ poukázal kanonýr.

Velký kámen padl ze srdce Davidu Rozehnalovi, který se tentokrát představil jako defenzivní záložník. Po 57 zápasech a pěti letech v reprezentaci dal konečně svůj první gól. „Trochu mě naštvalo, že Roman Hubník se trefil hned ve svém druhém zápasu za nároďák... Tak jsem smazal nulu i já,“ usmíval se obránce, který měl pod dresem tričko s fotkou svého malého syna Luky. Rekord Jiřího Němce však nepřekonal - bývalý kapitán čekal na první trefu v reprezentaci 60 zápasů a osm let...

Autor vyrovnávacího gólu to měl přece jen o dost snadnější. „Druhý zápas v reprezentaci a hned první gól, to je paráda... Po standardce jsem si naběhl před branku, gólman míč jen vyrazil přede sebe a pak už jsem to měl vcelku lehké,“ líčil stoper Hubník, který se v základní sestavě trochu nečekaně objevil po boku Sivoka.

Reklama

Související témata: