Hlavní obsah

Kapitán Čech tuší, že bitvu na Slovensku rozhodne psychika

Ani se v brance moc neprotáhl, a už lovil míč ze své sítě. Gólman fotbalové reprezentace Petr Čech inkasoval od Belgičanů již ve 12. minutě, ale pak nový kapitán s potěšením sledoval, jak národní tým přátelský duel v Teplicích otočil. Před klíčovou kvalifikační bitvou na Slovensku tak po změnách ve vedení svazu i reprezentace opravdu zavál vítr naděje.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Radost českých fotbalistů z gólu do sítě Belgie v přátelském utkání proti Belgii

Článek

Dá se říci, že zápas nakonec splnil očekávání.

Jsem moc spokojený s reakcí mužstva ve chvíli, kdy se nám vůbec nepovedl začátek zápasu. Zareagovali jsme výborně, zvedli se a vyhráli. V úvodu nám přece jen chvíli trvalo, než jsme si po změnách v mužstvu na sebe zvykli.

Zápas zahájila zbrusu nová stoperská dvojice Sivok - Hubník. Jak jste s ní byl spokojený?

Na to, že spolu hráli poprvé, utkání zvládli. Romanovi se nějaké věci zpočátku nepovedly, ale pak se zvedl a dohrál poločas velmi dobře. Vždyť hrál teprve druhý mezistátní zápas.

A obrana jako celek?

Také obstála. Je jenom dobře, že se trenérům otevírají nové alternativy. Kromě začátku tam nikdo nevisel, čtyřku vzadu jsme drželi dobře. Šlo hlavně o komunikaci a nakonec jsme odehráli velmi dobrý zápas.

Vertonghenova gólová střela se chytat nedala?

Bohužel jsem ji neviděl. Naši kluci, kteří ji chtěli zblokovat, mi zaclonili výhled. Když balón vyletěl, už pro mě bylo pozdě reagovat. Chyběl mi kousíček a kdybych míč viděl, gólem by to neskončilo.

Po přestávce se na hru českého týmu dalo docela dobře dívat.

Je to povzbuzení, protože Belgie má ve svém středu několik výborných hráčů. Těší mě i klid, který jsme prokázali v době, kdy jsme prohrávali. To nám v některých nedávných zápasech, kdy jsme si za takové situace přestávali věřit, chybělo. Ve druhém poločase se pak projevilo, že po přestávce nastoupili i zkušenější hráči, kteří se znají déle. Ale dobrý byl již závěr první půle, věděli jsme, že v tom musíme pokračovat.

Mají se vás tedy Slováci před kvalifikační odvetou v Bratislavě bát?

Každý pozitivní výsledek potěší a Slováci určitě vnímají, že jsme novou éru začali vítězně. Zápas na Slovensku bude především o hlavě. Já tvrdím, že kdo ho lépe zvládne psychicky, ten vyhraje.

Reklama

Související témata: