Hlavní obsah

Belgii položily v Teplicích na lopatky tři „výroční“ góly

Tři góly, z nichž každý je součástí malého příběhu. Dvě poněkud „upracované“ branky a jedna penalta pomohly fotbalové reprezentaci, aby v Teplicích otočila vývoj zápasu s Belgií a začala novou sezónu vítězně. Pro Romana Hubníka, Milana Baroše i Davida Roezhnala měly jejich trefy z osobního pohledu zvláštní cenu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Radost českých fotbalistů Jaroslava Plašila (vlevo) a Milana Baroše ze vstřelené branky v přátelském utkání proti Belgii v Teplicích

Článek

1:1 Hubník - První trefa hned ve druhém startu

Na začátku zápasu zkazil několik přihrávek, a když se ukopl do autu, nároďák poté dokonce inkasoval. Roman Hubník je však bojovník, nervozitu ze sebe rychle setřásl a díky důrazu před soupeřovou brankou, který prokazuje i v dresu Sparty, hlavou vyrovnal.

„Druhý zápas v reprezentaci a hned první gól, to je paráda... Po standardce jsem si naběhl před branku, gólman míč jen vyrazil přede sebe a pak už jsem to měl vcelku lehké,“ popisoval stoper, jak snadno ke gólu přišel.

Letenští jsou v nároďáku pomalu na vymření a posledním sparťanem, který v reprezentaci skóroval, byl v květnu 2008 Michal Kadlec (3:1 se Skotskem).

2:1 Baroš - Co rok, to jeden gól

„Svou bilanci znám, 33. gól v mezistátních zápasech,“ hlásil po utkání Milan Baroš. Právě útočník Galatasaraye nejvíc trpí absencí špílmachra Rosického. Zatímco v klubu je obklopen tvořivými hráči, v reprezentaci nedostane pořádnou finální přihrávku. Penalta proti Belgii, kterou proměnil, mu tak přišla vhod. „Každý gól je důležitý. A často je těžší proměnit penaltu než vyloženou šanci,“ poukázal střelec.

Barošova bilance je v posledních letech hodně úsporná. Co rok, to jeden gól. V roce 2007 skóroval 24. března, kdy svou tečí zmírnil domácí porážku s Německem. Na 32. gól pak čekal sedmnáct měsíců, než v srpnu 2008 otevřel ve Wembley skóre přípravného duelu s Anglií (2:2).

„Milan Baroš, bývalá hvězda Liverpoolu a Aston Villy, je zvláštní hráč. Tak často podává mizerný výkon, ale jednou za čas provede něco mimořádného, čehož jsme byli svědky právě ve Wembley,“ napsal o něm po zápase britský bulvární list The Sun.

Zatímco duel v Anglii byl premiérou pro trenéra Petra Radu, s Belgií debutoval Ivan Hašek. Kouč i celý nároďák budou Barošovy góly v závěru kvalifikace moc a moc potřebovat...

3:1 Rozehnal - Premiéra v 57. utkání

Sváteční střelec, to je obránce David Rozehnal, který tentokrát nastoupil jako defenzivní záložník a v poněkud akrobatické pozici dokázal potřetí dopravit míč za Stijnenova záda. Také Rozehnal se trefil v reprezentaci poprvé, na rozdíl od Hubníka však až v 57. utkání a pět a půl roku po svém debutu.

„Naštvalo mě, že se Roman trefil hned ve druhém utkání. Tak jsem musel nulu na kontě vstřelených gólů smazat také... Byla to taková šmudla, ale radost mám velikou. Ještě že dělám strečink, jinak bych nohu takhle vysoko nezvedl,“ usmíval se Rozehnal.

Jiní si však museli na gól počkat ještě déle. Jiří Němec 61 zápasů v rozmezí osmi let, Tomáš Galásek pak 43 utkání v rozpětí přesahujícím deset let...

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články