Hlavní obsah

Plašil: Nebáli jsme se hrát, opravdu jsme si věřili

Fotbalový záložník Jaroslav Plašil ve středečním přípravném duelu proti Belgii zářil. Ve středové řadě vystřídal hned několik pozic. Na jakém místě v záloze hraje mu však nezáleží. "Vážně je mi to jedno. Hlavně se snažím být prospěšný týmu," řekl skromně hráč Bordeaux, který vysvětluje vyšší nasazení svých kolegů prácí trenéra Ivana Haška.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Radost českých fotbalistů Jaroslava Plašila (vlevo) a Milana Baroše ze vstřelené branky v přátelském utkání proti Belgii v Teplicích

Článek

Česká reprezentace v přípravě porazila Belgii 3:1. Co vám utkání ukázalo před finišem kvalifikace pro MS?

Byl to první zápas po velkých změnách v realizačním týmu i v sestavě. Ze začátku jsme byli nervózní, ale celkově se nám utkání povedlo. Vstřelili jsme tři góly, což je dobrá vizitka.

Zdálo se, že soupeř nekladl velký odpor. Prověřila vás Belgie dostatečně?

Soupeř nás zlobil celé utkání, které pro nás bylo těžké hlavně v tom, že jsme prohrávali. Ale dokázali jsme se do zápasu vrátit, což je vskutku velmi dobrý signál.

Vystřídal jste místa na krajích zálohy i v jejím středu. Které vám nejvíce vyhovovalo?

Já jsem spokojený, když jsem v sestavě. Neřeším, jaký mi trenér přidělí post a jaké mám úkoly. Vážně je mi to jedno. Hlavně se snažím být prospěšný týmu.

Ale zdálo se, že ve středu hřiště jste byl ve svém živlu…

Měl jsem hodně míčů, snažil se něco vymyslet a tvořit hru. Cítil jsem se tam vážně dobře.

Jste připravený ujmout se role Tomáše Rosického?

Není to přece o individualitách, ale o týmovém výkonu. A já myslím, že proti Belgii jsme hráli jako mužstvo. To je nejdůležitější zjištění.

A proč jste stejně nehráli na jaře? Co se změnilo?

Každý trenér má jiný způsob, jak tým nabudit. Bylo vidět, jak si každý věří. Nebáli jsme se hrát, nebáli jsme se něco udělat s míčem. Opravdu jsme si věřili. Proto se hra zlepšila.

Reklama

Související témata: