Hlavní obsah

Rosický již trénuje, mohl by stihnout zápas se Slovenskem

LONDÝN

Česká fotbalová reprezentace by přeci jen mohla v důležitém kvalifikačním utkání na Slovensku využít služeb kapitána Tomáše Rosické. Záložník Arsenalu překonal problémy s poraněným stehenním svalem dříve, než se čekalo, a v pondělí se znovu naplno zapojil do přípravy anglického celku. Podle trenéra Arséna Wengera by mohl nastoupit již v sobotu do zápasu s Manchesterem United.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Tomáš Rosický v dresu Arsenalu (vzadu) a Jose Antonio Reyes z Atlétika Madrid v přípravném duelu.

Článek

"Dobrá zpráva je, že Rosický je zpátky. Již naplno trénuje," uvedl Wenger pro klubový web. Dodal, že hráče ještě nevyužije ve středečním utkání předkola Ligy mistrů s Celtikem Glasgow. "Ale pokud bude potřeba, bude připravený nastoupit v sobotu na Old Trafford," doplnil Wenger.

Osmadvacetiletý Rosický odehrál poslední soutěžní zápas loni v lednu. Následně musel podstoupit dvě operace kvůli problémům s podkolenní šlachou a 18 měsíců nehrál. Nastoupil až do letní přípravy Arsenalu, ale v jejím závěru si poranil stehenní sval a přišel o start ročníku.

Původně se čekalo, že Rosický nebude moci trénovat až šest týdnů, což by ho vyřadilo z utkání se Slovenskem, které se v Bratislavě hraje 5. září. Rosický se však k tréninku vrátil již po 19 dnech, je tedy možné, že se objeví ve čtvrteční nominaci trenéra národního týmu Ivana Haška.

Reklama

Související témata: