Hlavní obsah

Trenér Hašek převzal „reprezentační“ automobil

PRAHA

Sledování fotbalových reprezentantů i soupeřů národního celku má od pátku trenér Ivan Hašek jednodušší. V Praze převzal od jednoho ze svazových partnerů služební vůz Hyundai ix55. „Mám radost, že jsem dostal velké auto. Při svém vzrůstu jsem na silnici aspoň o něco výš,“ zavtipkoval drobný Hašek.

Foto: CO

Trenér fotbalové reprezentace Ivan Hašek

Článek

Hašek převzal od Zdeňka Fořta, generálního ředitele Hyundai Motor Czech, automobil kategorie SUV Hyundai ix55. Luxusní sedmimístný turbodiesel stojí necelý milión korun. V předchozích letech využíval bývalý trenér Brückner modely Grandeur. Reprezentace celkem využívá 17 vozů Hyundai.

Výběr vozu pro Ivana Haška totiž není náhodný. Nový trenér a „ix55“ mají společného víc, než by se mohlo na první pohled zdát. Označení automobilu vypráví příběh zkušeného internacionála.

Anagram vozu trenéra fotbalové reprezentace Ivana Haškafoto: EC

Hyundai začíná na stejné písmeno jako Hašek, Ivan je křestní jméno současného reprezentačního lodivoda. Deset dní (římská číslovka x) po zvolení svazovým bossem se postavil do čela národního celku. Ve federálním dresu pak odehrál 55 zápasů během aktivní kariéry.

Fotbalovou reprezentaci nyní čeká závěrečná fáze kvalifikace mistrovství světa 2010. Pokud chtějí Haškovi svěřenci pomýšlet na postup, musejí příští sobotu uspět v Bratislavě se Slovenskem.

Trenér fotbalové reprezentace Ivan Hašek (vpravo) přebírá symbolický klíč k vozu Hyundai ix55 od generálního ředitele Hyundai Motor Czech Zdeňka Fořta.foto: EC

Reklama